Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Türkiye Şampiyonası Bursa'da başladı

Türkiye Görme Engelli Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Türkiye Şampiyonası Bursa'da başladı. 2 gün sürecek yarışmalar bugün öğle saatlerinde yapılan açılışın ardından başlarken, çeşitli yaş gruplarındaki sporcular 100 metre, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama, 400 metre ve 1500 metre gibi kulvarlarda mücadele etti.

Haberler 19.04.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Görme Engeliller Spor Federasyonu Bakanvekili Orhan Tanrkulu yapt açklamada, Uluslararas ve ayn zamanda IPC onayl bir yarma. 86 kulübümüz, yaklak 300 tane kadn-erkek sporcumuz katlyor. Farkl illerden görme engelli sporcularn katld bir organizasyon. Bu etkinlikte görme engelli bireylerin kendilerine olan güvenini arttrlmas en temel amacmzdr. Ayn zamanda bu organizasyonun bir özellii de burada baarl olan sporcularmz milli takma da alacaklar. Teknik ekibimiz burada hazr. Milli takma seçilen sporcularmz ise Uluslararas arenada ülkemizi yurtdnda temsil edecekler. Gelecee Koanlar adnda bir proje bu ayn zamanda gelecekte ülkemizi yurtdnda temsil edecek. Paralimpiklerde ülkemizi temsil eden Sporcular bu müsabakalardan seçiliyor daha sonra milli takm kamplarna alyoruz Ve Uluslararas faaliyetlere katlyorlar dedi.

Tanrkulu ayrca, Faaliyetlerimizden sonraki programmzda organizasyonumuzla ilgili toplantlar yapyoruz. bu faaliyetin fizibilite çalmas oluyor. Buna göre bu faaliyetteki organizasyondaki eksikliklerimizi görüyoruz seneye daha farkl neler yapabiliriz daha fazla sporcuyu Nasl kazandrrz. Bu tarz program ve projeler tabii ki sürekli yapyoruz ifadelerini de kulland.

Ana Sayfaya Git