Türkiye Karate Şampiyonası'nda altın madalya ev sahibinin

Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası'nda ümit kadınlar 54 kiloda yarışan Diyarbakırlı Sena Kızılaslan şampiyon oldu. Kızılaslan altın madalyayı doğum gününde hediye almadığı babasına armağan ederken, şampiyona öncesi genç karatecilerin düzenlediği gösteride asker selamı vermesi büyük alkış aldı.

Haberler 18.11.2019 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn ilk kez ulusal seviyede bir ampiyonaya ev sahiplii yapt Türkiye Ümit Genç ve 21 Ya Alt Karate ampiyonasnn açl seremonisi, Seyrantepe Spor Tesislerinde yapld. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun da izledii ampiyonaya Türkiye Karate Federasyonu Bakan Esat Delihasan, sporcular ve halk katld. Açl seremonisinin ardndan balayan programda, gösteri yapan genç karatecilerin asker selam vermesi büyük alk ald.

2021DE DE DYARBAKIRDAYIZ

Türkiye Karate Federasyonu Bakan Esat Delihasan, Diyarbakra Türkiye Karate ampiyonasn verdiimizde, insanlarn biraz tereddütleri vard ama buraya geldikten sonra bir kardeimiz çok güzel özetlemi. Diyarbakr senden özür dilerim ön yargm için diye bir paylam yapm. O kardeim bütün karate camiasnn duygularn aktard için tebrik ediyorum. Buraya geldikten sonra örendik ki spor tarihinin ilk Türkiye ampiyonasn da biz burada yapm olduk. Ümit ediyoruz ki Diyarbakr sporla, kültürle anlmaya devam eder. Buradan bu müjdeyi de vermek istiyorum. 2021de tekrar Diyarbakrda olacaz. Bizden sonra da dier federasyonlarn buraya geleceini ümit ediyorum. Onlar da ben buradan davet ediyorum. Gelin Diyarbakrn ev sahipliini siz de yaayn dedi.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolu ise Olimpik sporlarda ve dünya çapnda en iddial olduumuz spor branlarnn banda gelen karatede ülkemizin son yllarda ald büyük baarlarda emei geçen ve bu ampiyonann Diyarbakrda gerçeklemesini salayan deerli federasyon bakanmza, yönetimine ve bu konuda katk koyan bakanlmza ve Cumhurbakanmza içtenlikle teekkür ediyorum. Daha nice büyük Türkiye ve nallah Avrupa ve dünya ampiyonalarna ev sahiplii yapacaz diye konutu.

ALTIN MADALYA, BABASINA DOUM GÜNÜ ARMAANI

Ümit kadnlar 54 kilo finalinde yaran Diyarbakrl Sena Kzlaslan, Aydndan gelen rakibi Bilge Akarkan finalde eleyerek altn madalyann sahibi oldu. Madalyasn doum gününde hediye almad babasna armaan ettiini belirten Kzlaslan, unlar söyledi: Anlatlmaz yaanr derler ya, o duyguyu yaadm. Ben bunu cidden çok istiyordum. Bunun için youn kamp döneminden geçtim. Geçen Gaziantepte nasip olmad. Demek ki o emeklerin karl bugüneymi yine emek harcadm ve çok ükür nasip oldu. Diyarbakr yönünde olumsuz düünceler de vard ve biz bu düünceleri ykmak için çok uratk ve çok ükür ki bu maç buraya alabildik. Tüm sporcular burada emek harcad, çalt, varn younu ortaya koydu.

Ana Sayfaya Git