Türkiye Minikler Masa Tenisi Şampiyonası

Türkiye Minikler Masa Tenisi Şampiyonası, çeşitli illerden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Kayseri'de başladı.

Haberler 21.10.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Talas Spor Salonunda üç gün sürecek ampiyonada sporcular, çift erkekler, çift kzlar, tek erkekler ve tek kzlar kategorilerinde mücadele ediyor.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Soyak, AA muhabirine yapt açklamada, ampiyonada gelecein milli takmlarn oluturacak altyap planlamas yaptklarn belirterek, öyle konutu:

Burada ilk 6ya giren sporcular kamplara alp, Türkiyenin çeitli yerlerinde eitime tabi tutacaz. u anda federasyon olarak Avrupa ve dünya arenasnda gençler, büyükler, yldzlar kategorilerinde katlmlar yapyoruz. Küçüklerde de zamam zaman baz turnuvalar düzenleniyor, bunlarn altyapsn oluturuyoruz. Gelecein yldz ve genç milli takmlarnn oluturulmas için bu etkinlik her yl düzenleniyor ve bunun çok büyük faydalarn görüyoruz.

ampiyonaya Ankaradan katlan Ayten Uluta, 4 sene önce bu sporla tantn ve geçen yl Türkiye ampiyonu olduunu ifade ederek, Burada da hedefim birincilik. Avrupa ikincisi olan Özge Ylmaz kendime örnek alyorum. Hedefim Avrupada da derece yapmak. dedi.

Sporculardan Hakan Ik da burada bulunmaktan mutlu olduunu dile getirerek, Türkiye ampiyonu olup Ankaray güzel bir ekilde temsil etmek için geldim. Be senedir masa tenisi oynuyorum, hedefim Avrupa ampiyonu olmak. ifadelerini kulland.

Esma Gün ise ablasn örnek alarak 3 yl önce masa tenisine balad, bu sporu severek yaptn belirtti.

Ana Sayfaya Git