Türkiye Satranç Süper Ligi başladı

Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü satranç sporcularının şampiyonluk mücadelesi vereceği Satranç Süper Ligi başladı.

Haberler 27.07.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafndan gerçekletirilen, 13 takm, 14 ülkeden 90 unvanl 216 sporcunun mücadele edecei 2018 Türkiye Bankas Satranç Süper Ligi Ankarada balad. GM (Büyükusta) Dmitry Jakovenko, GM Ivan Cheparinov, GM Rauf Mamedov, GM Ernesto Inarkiev gibi dünyaca ünlü sporcular ve çok sayda Türk usta ismin hamle yapaca Süper Lig 5 Austos Pazar gününe kadar sürecek.

Beikta Jimnastik Kulübü (BJK), Türk Hava Yollar (THY) Spor Kulübü, Hatay Büyükehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, Genç Akademisyenler Eitim Kültür ve Aratrma Kulübü, Kahramanmara Büyükehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü Dernei, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Dernei, Gökçeada Spor Kulübü, Karaman Belediye Spor Kulübü, Ta Duvar Spor Kulübü Dernei, Tarsus Zeka Satranç Kulübü, Rota Koleji Spor Kulübü Dernei, Bursa Büyükehir Belediyespor Kulübü, Darüafaka Spor Kulübünün mücadele ettii Süper Ligin açl TSF Bakan Gülkz Tulayn ev sahipliinde gerçekleti.

SPONSORLARIMIZ LE TÜRK SATRANCINI ZRVEYE TAIYORUZ

Türkiyenin dünyada ve Avrupada son yllarda gösterdii baarlar, tarihi zaferler, projeler, organizasyon kalitesi ile artk Satranç Ülkesi olarak tanndn hatrlatan TSF Bakan Gülkz Tulay, TSF olarak son 5 ylda Türk satrancna büyük yatrmlar yaptk. Yatrmlarmzn karln çocuklarmz ve gençlerimiz Avrupada ve dünyann her köesinde madalyalarla, kupalarla, Türk bayramz göndere çekip, stiklal Marmz okutarak veriyor. Devlet okullarnda açtmz 21 bini akn satranç snf, suça sürüklenmi dezavantajl çocuklarmz için Yeni Hayata Bir Hamle, görme engelli örencilerimiz için balattmz Gören Eller projesi gibi toplumun her kesimine ulaan projeler gerçekletiriyoruz. Milyonlar aan satranç ailesi olarak sponsorlarmzn destei ile çocuklarmzn ve gençlerimizin gelecei için verdiimiz mücadele Türk satrancn zirveye tayor, Türkiye sporda daha da güçleniyor.

Süper Ligin kalitesini her geçen yl daha da yükselterek hem Türk satrancnn ve sporcularmzn dünyada tannmasna hem de Türkiyenin tantmna büyük katklar salyoruz. Türkiyenin dört bir yanndan gelerek Süper Ligde mücadele edecek takmlarmza ve sporcularmza iki hafta boyunca sürecek dev turnuvada baarlar dilerim eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git