Türkiye Spor Ödülleri'nin sahipleri açıklandı

BU yıl 16'ncısı düzenlenen Türkiye Spor Ödülleri'nin kazananları yapılan halk oylaması ile belirlendi. 16 kategorinin 5'inde birinci olan Beşiktaş Kulübü ödüllere damgasını vurdu.

Haberler 17.12.2017 - 12:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Türkiye tarafndan 16ncs düzenlenen Ceylan naat Türkiye Spor Ödüllerinin halk oylamas tamamland. 1 milyon 91 bin 335 oyun kullanld ödüllerde Beikta Yln Futbol Takm, Yln Kulüp Bakan, Yln Teknik Direktörü, Yln Futbolcusu ve Yln Transferi olmak üzere be kategoride birincilii göüsledi.

YILIN FUTBOLCUSU CENK TOSUN SEçLD

Yln erkek sporcusu Milli güreçi Taha Akgül olurken, yln kadn sporcusu Milli tenisçi çala Büyükakçay seçildi. Türkiyeyi Avrupa ligindeki baarsyla gururlandran Fenerbahçe Dou Basketbol Takm, kulübüne yln spor kulübü unvann getirirken, Beikta ise yln futbol takm ödülünü ald. Fikret Ormann yln kulüp bakan seçildii halk oylamasnda, enol Güne yln teknik direktörü, Cenk Tosun da yln futbolcusu oldu. Beiktan Pepe transferi de futbolseverler tarafndan yln transferi seçildi.

SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ

Sporun birletirici gücüne inandklarn söyleyen Ceylan naat Yönetim Kurulu Bakan Muammer Ceylan, halkn oylaryla kazananlarn belirlendii Türkiye Spor Ödüllerine destek olmaktan dolay çok mutlu olduklarn açklad. Ceylan, sporcularn daha büyük baarlara ulamasnda ödüllerin önemli bir motivasyon kayna olduunu vurgulayarak spora olan katklarnn devam edeceini söyledi.

ÖDÜL TÖREN 22 OCAKTA YAPILACAK

Türkiye Spor Ödülleri Kurucusu ve Spor Türkiye Yönetim Kurulu Bakan Nedim Deliba, bu yl halk oylamasna ilginin youn olduunu belirterek 1 milyon 91 bin 335 oyun kullanldn açklad. 15 Kasm - 15 Aralk tarihleri arasnda süren ankette, 16 kategoride kii ve kurumlarn oylandn ifade eden Nedim Deliba, kazananlarn ödüllerini 22 Ocak 2018de düzenlenecek ödül töreniyle alacan söyledi. Deliba, Jüri Özel Ödülleri ile Basn Ödüllerinin ise düzenlenecek törende açklanacan sözlerine ekledi.

Halk oylamas sonucunda Türkiye Spor Ödüllerinde ödül almaya hak kazanan kii ve kurumlar öyle:

Yln Erkek Sporcusu: Taha Akgül (Olimpiyat ampiyonu-Güre)

Yln Kadn Sporcusu: çala Büyükakçay (Milli Tenisçi)

Yln Spor Yöneticisi: smail Özbayraktar - Spor stanbul Genel Müdürü

Yln Kulüp Bakan: Fikret Orman - Beikta

Yln Teknik Direktörü: enol Güne - Beikta

Yln Futbolcusu: Cenk Tosun - Beikta

Yln Hakemi: Frat Aydnus

Yln Yabanc Futbolcusu: Emmanuel Adebayor - Medipol Baakehir

Yln Futbol Takm: Beikta

Yln Transferi: Pepe - Beikta

Yln Spor Kulübü: Fenerbahçe Basketbol (Türkiye ampiyonu- Euroleauge ampiyonu)

Yln Federasyonu: Güre Federasyonu

Yln Erkek Basketbolcusu: Göksenin Köksal - Galatasaray Odeabank

Yln Kadn Basketbolcusu: Asena Yalçn - Mersin BB.

Yln Erkek Voleybolcusu: Hakk çapknolu - Halkbank

Yln Kadn Voleybolcusu: Naz Aydemir Akyol - Vakfbank

Ana Sayfaya Git