Türkiye, U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya rekoru kırdı

İstanbul Bağcılar Spor Salonu'nda 4-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen ve 32 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği U23 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye madalya rekoru kırdı. Türkiye; 3 altın, 6 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 17 madalya kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı.

Haberler 12.06.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayrca Serbest ve Greko-Romende Avrupa ikincisi, kadnlarda ise Avrupa üçüncüsü oldu. Dier yandan stanbulda düzenlenen ampiyonaya Dünya Güre Birlii UWW yetkilileri de tam not verdiler. Gerek salonun düzenlenmesi, gerekse de misafirlerin arlanmas konusunda çok baarl bir organizasyon olduunu belirten yetkililer, bu ampiyonann önümüzdeki yl yaplacak olan Dünya ampiyonas adayl için iyi bir referans olduunu söylediler.

MUSA AYDIN: MÜKEMMEL BR AMPYONA OLDU

Baarl bir organizasyonu daha geride braktklarn belirten Türkiye Güre Federasyonu Bakan Musa Aydn, Buraya katlan 32 ülkeden yaklak 400 sporcu ve yetkililer Türkiyeden son derece memnun bir ekilde ayrldlar. Hem UWW hem de katlmclar bizlere teekkür ettiler. Önümüzdeki yl yaplacak ve olimpiyatlar öncesinde büyük önem tayan Dünya ampiyonas adaylmz içinde güzel bir referans oldu. Bu organizasyonun kusursuz olmas elimizi güçlendirdi. Bizi en güçlü aday yapt. nallah 2019 Dünya ampiyonas da ülkemize verilir dedi.

BAZI ANSIZLIKLAR YAAMASAYDIK, MADALYA SAYIMIZ DAHA FAZLA OLURDU

ampiyonada sporcularmzn gösterdii performanslara da deinen bakan Aydn Toplam 17 madalya alarak gerçekten rekor krdk. Aslnda baz ansszlklar yaamasak madalya saymz yirminin üzerinde de olabilirdi. Her zaman söylüyorum baarlarn kalc olmas için alternatifli bir kadro oluturmak zorundayz. U23de güreen sporcularmz bizim ilerleyen dönemlerde olimpiyatlarda madalya umudumuz. Buradaki performanslar ve edindikleri tecrübe çok önemli. Mesela daha 17 yandaki Zeynep Yetgil altn madalya kazand. Yine Kerem Kamal altn madalya kazanarak ilerisi için umut verdi. Toplamda aldmz 17 madalya bizim doru yolda olduumuzu bir kez daha göstermi oldu. Göreve geldiimiz günden buyana alt yap konusunda titiz bir ekilde çalyoruz. YBO ve güre liselerinin saysn arttrmak için çalyoruz. Sivastan sonra stanbulda da güre lisesi açlacak. Buralardan yetitiimiz yeni sporcularmzla Türk güreini dünyann zirvesine tayacaz eklinde konutu.

TÜM EKP ARKADALARIMA TEEKKÜR EDERM

ampiyonada emei geçenlere teekkür eden Musa Aydn, Bu tip organizasyonlar yapmak gerçekten çok zor. Üstelik Ramazan aynna denk gelmesi çalma arkadalarmz daha da zorlad. Her eye ramen kusursuz bir organizasyon için gece gündüz çalan tüm ekip arkadalarma teekkür ederim. Ülkemize madalya kazandran tüm sporcularmz ve teknik heyetimizi de tebrik ediyorum dedi.

CUMHURBAKANINDAN KUTLAMA

Bu arada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ampiyonada altn madalya kazanan Kerem Kamal, Buse Tosun ve Zeynep Yetgile tebrik telgraf gönderdi. Erdoan, kutlama mesajnda u cümlelere yer verdi:

23 ya alt Avrupa Güre ampiyonasnda altn madalya kazanarak milletimizin gösünü kabarttnz. Gurur duyduumuz bu anlaml ampiyonluunuz dolaysyla sizleri tebrik ve baarlarnzn devamn dilerim

Ana Sayfaya Git