Türkiye’de pehlivanlar için bir ilk

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan pehlivanları milli sporcu kabul ederek açtığı kontenjan sayısını 6’ya yükseltti. 150 puanı geçen pehlivanlar, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nde öğrenci olabilecek.

Haberler 07.08.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakolu, Trakya Üniversitesi olarak Krkpnara ve Krkpnarda güreen pehlivanlara büyük önem verdiklerini belirterek akademik ve bilimsel anlamda çalmalar yaptklarn belirtti. Banda Krkpnar bulunan Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunun Mart aynda Krkpnar Spor Bilimleri Fakültesi olduuna dikkat çeken Tabakolu, Er meydannda bapehlivanlk kategorisinde mücadele eden güreçilerimizin üniversitemizde yüksek lisans yapabilmeleri adna geçtiimiz yllarda kontenjan açtk. Hatta 652 ve 655inci Krkpnar Yal Gürelerinin bapehlivan smail Balaban ve kardei Turan Balaban ilk örencilerimiz oldu. Pehlivanlarmza destek olmak adna 6 lisans kontenjan daha açtk. Trakya Üniversitesi olarak ata sporumuz güree ve bu sporu icra eden güreçilerimize katk sunmaya devam edeceiz diye konutu.

Spor Bilimleri ve Krkpnar Tarihi Uzman Gökhan Günaydn, tarihi Krkpnar Yal Gürelerine 650 yldan fazla ev sahiplii yapan Edirnede Trakya Üniversite gibi bir kurumun bulunmasnn Krkpnar ve yal güreler için büyük bir avantaj olduunu belirtti. Trakya Üniversitesinin kurumsal olarak Krkpnara özellikle akademik alanda büyük katklar sunduunu belirten Gökhan Günaydn, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakolunun da spora ve yal güree olan ilgisinin bunda belirleyici rol oynadn belirtti.

2003 yl Krkpnar Bapehlivan Kenan imek ve gönüllü spor elçisi Yavuz Sönmez ise, yal gürein gelitirilmesine yönelik projeler ile ilgili Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakolu ile görü alveriinde bulunduklarn ifade ederek, Yal gürete dünyadaki en önemli organizasyona ev sahiplii yapan serhat ehrimiz Edirnede Krkpnara ve ata sporumuz güree deer verilip, sahip çklmas bizleri memnun ediyor. Rektör Hocamza ve üniversitemize, Türk güreine vermi olduu deerli katklardan dolay teekkür ederiz dediler.

Ziyaret sonras Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakolu, Gürein Adresi Künde programnn yapmcs ve sunucusu Gökhan Günaydna günün ansna bir hediye takdim etti.

Ana Sayfaya Git