Türkiye'nin kayak merkezleri Türk sporuna hizmet ediyor

Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan ve uzun süre beklenen beyaz örtüyle kaplanan kayak merkezleri, tatilcilerin yanı sıra alp disiplini, snowboard, kayaklı koşu, biatlon ve kayakla atlama sporcularına da hizmet ediyor.

Haberler 08.02.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dört mevsimi doyasya yaayan Türkiyede, k aylar da kar güzelliiyle yaanyor. Son haftalarda younluu artan kar yayla birlikte beyaza bürünen Türkiyenin dört bir yanndaki kayak merkezleri de hizmet vermeye balad.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar tedbirler alnarak hizmet veren kayak merkezlerinde, sömestr tatili nedeniyle younluk yaanyor. K mevsiminin bata gelen aktivitelerinden olan kayan keyfine varan tatilcilerin yan sra kayak sporcular da merkezlerden faydalanyor.

Ülkenin batsndan dousuna, kuzeyinden güneyine pek çok kentinde bulunan kayak merkezlerinde alp disiplini, snowboard, kayakl kou, biatlon ve kayakla atlama branlaryla ilgilenen sporcular, antrenman yapma imkan buluyor.

Baz kayak merkezleri, hem ulusal hem de uluslararas organizasyonlara ev sahiplii yapyor.

Türkiye Kayak Federasyonundan alnan bilgiye göre, Erzurumda alp disiplini, snowboard, kayakl kou, biatlon ve kayakla atlama branndaki tüm sporcular için bir arada hizmet verilebiliyor.

Önemli organizasyonlara da ev sahiplii yapan Erzurumda, ulusal birçok k sporu etkinliinin yan sra 2011 K Üniversite Oyunlar (Winter Universiade 2011), 2017 Avrupa Gençlik Olimpik K Festivali (EYOF 2017) ve Snowboard Dünya Kupas gibi uluslararas yarmalar da gerçekletirildi.

ULUDADA ALP DSPLN VE SNOWBOARD, EL-AMANDA KAYAKLI KOU

Bursada bulunan, 2 bin 543 metre yüksekliiyle Bat Anadolunun en büyük da olan Uluda, k turizminin vazgeçilmez bölgeleri arasnda yer alyor. Uluda, tatilcilerin yan sra alp disiplini ve snowboard yapmak isteyen sporcularn kullanabildii merkezler arasnda yer alyor.

K sporlar ve k turizmi bakmndan Türkiyenin 1. derece öncelikli 5 merkezinden biri olan Kars-Sarkam Kayak Merkezi ise alp disiplini, snowboard ve kayakl kou yapmak isteyen sporculara kucak açyor.

Uluslararas standartlarda uzun pistleri, kar kalitesi ve teknik altyapsyla öne çkan Erciyes Kayak Merkezi, sporculara alp disiplini ve snowboard yapma imkan sunuyor.

Erzincanda bulunan ve 12 kilometre kesintisiz kayak yapma imkan sunan Ergan Da K Sporlar ve Doa Turizm Merkezi, Sivasn Yldz Da K Sporlar Turizm Merkezi, Bolunun Körolu Dalarndaki Kartalkaya Kayak Merkezi ve Kastamonunun Ilgaz Da Kayak Merkezi, alp disiplini ve snowboard sporcularna ev sahiplii yapyor.

Bitlis-Tatvan kara yolundaki El-Aman Kayak Merkezi, Bolunun Gerede ilçesindeki Arkut Da Kayak Merkezi, kayakl kou yapmak isteyen sporculara kucak açyor.

Öte yandan Ispartadaki Davraz Kayak Merkezi, Kocaelideki Kartepe Kayak Merkezi, Antalyann Saklkent Kayak Merkezi, Ardahandaki Yalnzçam Kayak Merkezi, Burdurun Salda Kayak Merkezi gibi ülkede yer alan birçok kayak merkezi de kayakseverlere hizmet veriyor.

MERKEZLERMZN KALTES, HZMET ANLAYII HER GEçEN GÜN ARTMAKTA

Türkiye Kayak Federasyonu Bakan Ali Oto, AA muhabirine, Türkiyede kayan son zamanlarda çok popüler olma yönünde ilerlediini söyledi.

Kayak sporuna ilginin artmasnda kayak merkezlerinin paynn çok büyük olduunu ifade eden Oto, öyle konutu:

Kayak merkezlerimiz her geçen gün artmakta ve tesis saymz çoalmaktadr. Biz, Türkiye Kayak Federasyonu olarak yarlara uygun olan tüm merkezlerimizde organizasyon yapmaya çalmaktayz. Sporcu saymz artrmak temel hedeflerimizden biri olarak ön plana çkmakta. Merkezlerimizin kalitesi, hizmet anlay her geçen gün artmaktadr. Uluslararas düzeyde pistlerimiz mevcut. Artk, yurt dndan gerek sporcu gerekse k turizmi için gelenler çoalmakta. Dalarmz bizim için çok önemli, bunun bilinciyle çalmalarmz yürütmekteyiz.

Uludada bulunan kayak ve snowboard yar okulunda görevli antrenör Caner Altun, bölgede kayak ve snowboard eitimleri verip sporcu yetitirdiklerini belirtti.

Uludan yerli ve yabanc turistler tarafndan ilgi gören bir bölge olduuna iaret eden Altun, unlar kaydetti:

Bizler de sporcu yetitirmek için çalmalar yapyoruz. Uluda, hem turizm kaya hem de sporcu yetitirme anlamnda pistlere sahiptir. Amacmz temel eitimlerini alan çocuklar, ilerleyen yllarda yarmalara katlmalar için lisansl ve profesyonel sporcu yapmaktr. Ülkemizi milli takm seviyesinde temsil etmelerini hedefliyoruz. u anda 2 milli sporcumuz var.

Ana Sayfaya Git