Türkiye’nin köklü kulüpleri Diyarbakırlılara emanet

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden spor kulüplerinde son dönemlerde Diyarbakırlı kulüp başkanı ve yöneticilerin sayısı artıyor. İzmir’in köklü kulüpleri Karşıyaka,Bucaspor ve Altay ile Trakya’nın yarım asırlık çınarı Edirnespor’un başkanları Diyarbakırlı.

Haberler 28.12.2023 - 11:53 Son Güncelleme : 28.12.2023 - 11:54

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden spor kulüplerinde son dönemlerde Diyarbakırlı kulüp başkanı ve yöneticilerin sayısı artıyor. İzmirin köklü kulüpleri Karşıyaka,Bucaspor ve Altay ile Trakyanın yarım asırlık çınarı Edirnesporun başkanları Diyarbakırlı.

Edirnesporun Genç Başkanı Onur Yaren Ayaydın

Diyarbakırlı olan, Diyarbakırspor tribünlerinde yetişen Onur Yaren Ayaydın eğitim hayatını da Dicle Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra ticarete atılan Ayaydın,sporla olan bağını da koparmadı. Genç iş insanı 3.Lig ekibi Edirnesporda uzun yıllar futbol şube sorumluluğu başta olmak üzere önemli görevlerde bulundu. 2022 yılında kulüp başkanlığına seçildi. Ayaydının başkanı olduğu Edirnespor, 3.Lig 1.Grupta bu sezonun ilk yarısını Play-Off potası içerisinde tamamladı. Ayaydın, Edirne spor camiasında sevilen yapısıyla dikkat çekiyor.

Türk Futbolunun Yeni çınarı Altayın Yeni Başkanı Murat Pervane

Murat Pervane, 1977 İzmir doğumlu ancak aslen Diyarbakırlı olup ailesi Diyarbakırda yaşıyor ve memleketiyle olan bağını hiç koparmadı. Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede Türk sporunun 110 yıllık çınarı Altaya başkan oldu. Daha önce İzmir ekibinde yöneticilik yapan Pervanenin hedefi önce Altayı 1.Ligde tutmak, ardında da transfer yasağını kaldırmak ve doğru bir planlama ile Süper Lige taşımak.

Mersinin Yeni Umudu YMİYnin Futbol Şubesi Mustafa Dengize Emanet

Genç iş insanı Mustafa Dengiz, daha önce Diyarbakırspor ve Amedsporda yöneticilik yapan Dengiz ailesine mensup. çocukluğum ve gençliğim Diyarbakırspor tribünlerinde geçti diyen Mustafa Dengiz, daha sonra işleri nedeniyle yerleştiği Mersinde futbolla olan bağını devam ettirdi. İki yıl önce Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimine girdi, Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapıyor. Mersin ekibi geçen sezon 3.Ligde şampiyon oldu, bu sezonun ilk yarısını da 2.Lig Beyaz Grupta zirve yarışının içerisinde tamamladı.

Azat Yeşil Efsane Karşıyakanın Başına Geçti

Diyarbakırlı iş insanı Azat Yeşil, daha önce üst liglerde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığı İzmirin köklü kulübü Karşıyakaya bu sezon başkan oldu. Uzun yıllardır transfer yasağı olan 112 yıllık Karşıyakanın transfer tahtasını açtı, yaptığı hamlelerle kulübü yeniden ayağa kaldırdı.

Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş ve 2.Başkan Mehmet Sevinç

Diyarbakırlı iş insanları İzmirin köklü kulüplerinden Bucasporu da yeniden ayağa kaldırdı.

2.Ligde yer alan Bucaspor 1928in başkanı Cihan Aktaş ve 2.başkan Mehmet Sevinç, 3 yıl önce borçlarından dolayı kapanan Bucasporun yerine Tire 1922Sporu devralarak ismini değiştirdi. 2.Lige çıkardıkları Bucaspor 1928 geçen sezon 2.Ligde Play-Off finali oynadı ancak Şanlıurfaspora yenilerek 1.Lige çıkamadı. İzmir ekibi bu sezon 2.Lig Beyaz Grupta en büyük şampiyonluk adayları arasında yer alıyor.

Ana Sayfaya Git