Tütün tarlasında koşarak dünya beşincisi oldu

Batman'da çalıştığı tütün tarlasına koşarak giden ve Batman Petrolspor Kulübü tarafından keşfedilen 16 yaşındaki Ruken Tek, 12. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda beşinciliği elde etti.

Haberler 07.10.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluk ilçesinde yaayan Ruken, eitimini sürdürürken, geçimlerini salamak için ailesiyle her sabah günün ilk klaryla tütün toplamak için tarlaya gitti.

Ailesinin traktörle ulat tarlaya her gün yaklak 10 kilometre koarak giden Rukenin atletizme duyduu ilgi, beden eitimi öretmeni Mesude Ödenin dikkatinden kaçmad.

Okulun atletizm takmna seçilen Ruken, öretmeni Ödenin desteiyle 4 yl önce Batman Petrolspor Kulübünün seçmelerine katld.

Baar salayan Ruken Tek, kulüp bünyesinde katld müsabakalarda il, bölge ve Türkiye ampiyonluklar elde etti, 100ü akn madalya kazand.

Ruken son olarak haziran aynda talyada düzenlenen ve 16 ülkenin katld 12. Dünya Yldzlar Da Kousu Kupasnda dünya beinciliine ulat.

Batman Anadolu Lisesinde eitimini sürdüren ve okuldan arta kalan zamanlarn antrenman yaparak geçiren Rukenin hedefi, Tokyoda yaplacak 2020 Yaz Olimpiyatlarna atletizm dalnda katlarak ampiyonluk elde etmek.

Miili sporcu, AA muhabirine yapt açklamada, 12 karde olduklarn tütün ile geçimlerini saladklarn söyledi.

Tarlada çalrken ayn zamanda eitimini de sürdürdüünü anlatan Ruken Tek, ortaokulda tant atletizmde en büyük destekçisinin öretmeni ve babas olduunu belirtti.

talyada yaplan müsabakada dünya 5incisi olmann gururunu yaadn dile getiren Ruken, Hedefim dünya birincisi olmak. diye konutu.

- Ruken, gelecein yldz adaylarndan

Batman Petrolsor Kulübü Atletizm Antrenörü Ümit Kemal Pikin, 1960 ylnda kurulan kulüpte bugün 7 farkl branta bin 250 sporcunun bulunduunu söyledi.

Kulüp olarak bu sene altn yllarn yaadklarn vurgulayan Pikin, Atletizm branmza u an aktif olarak gelen 150 sporcumuz var ve 5 ilçemizde de Ruken gibi kefettiimiz sporcu kardelerimiz var. Bu yl altyapmzn meyvelerini aldk. Bu sene 12 sporcumuzu milli takma gönderdik. Bu bizi gururlandryor. ifadelerini kulland.

çocuklarn her türlü ihtiyaçlarnn kulüp tarafndan karlandn anlatan Pikin, Rukenin kulübün en gözde ve baarl atleti olduunu söyledi.

Pikin, Ruken, gelecein yldz adaylarndan ve milli takm tarafndan olimpiyat noktasnda takip edilen sporcularmzdan biri. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git