UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu kupası, bugün oynanacak final maçıyla sahibini bulacak.

Haberler 26.05.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Finalde spanyann Villarreal ve ngilterenin Manchester United takmlar, bugün TS 22.00de Polonyadaki Gdansk Stadnda kupay müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

Müsabakay, Fransz hakem Clement Turpin yönetecek. Karlama, beIN Sports Haber kanalndan canl yaymlanacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle karlamay stadyum kapasitesinin yüzde 25ine denk gelen 9 bin 500 taraftar, tribünlerden takip edebilecek.

Finalde takmlarn her biri, maçn normal süresi boyunca 5 oyuncu deiiklii hakk kullanabilecek. Finalin uzatmalara gitmesi halinde takmlara fazladan birer oyuncu deitirme hakk daha verilecek.

ÖNCEK 4 KARILAMADA GOL SES çIKMADI

Villarreal ile Manchester United, UEFA Avrupa Liginde ilk kez karlaacak.

ki takm, UEFA ampiyonlar Liginde ise daha önce 4 kez kar karya gelmesine ramen bu maçlarn hiçbirinde kazanan taraf olmad.

ampiyonlar Ligi 2005-2006 ile 2008-2009 sezonlarnda gruplarda dört kez karlaan taraflar, bu müsabakalarda alar sarsamad ve tüm maçlar, 0-0 sonuçland.

VLLARREAL LK KUPANIN PENDE

UEFA Avrupa Liginde ilk kez bu sezon finale adn yazdran Villarreal, bu organizasyonda tarihinin ilk kupasna uzanmak için spanyol teknik direktör Unai Emeryye güveniyor.

UEFA Avrupa Ligi kupasn Sevillay çaltrd dönemde 3 kez üst üste elde eden Emery, ayn baary Villarreal çats altnda tekrarlamas halinde bu turnuvada en çok ampiyonluk yaayan teknik direktör unvannn da yeni sahibi olacak.

UEFA Avrupa Ligine grup aamasndan katlan Villarreal, Demir Grup Sivassporun da yer ald I Grubunu lider tamamlamasnn ardndan son 32 turunda Salzburg, son 16 turunda Dinamo Kiev, çeyrek finalde Dinamo Zagreb ve yar finalde Arsenali eleyerek finale ulat.

Villarreal, finali kazanrsa kupaya uzanan beinci spanyol takm olacak. Daha önce kupay 6 kezle en çok müzesine götüren Sevillann yan sra Atletico Madrid, Real Madrid ve Valencia, Kupa 2de ampiyonluk sevinci yaamt.

Tarihinde iki kez Intertoto Kupasn kazanan Villarreal, daha önce 2003-2004, 2010-2011 ve 2015-2016 sezonlarnda Avrupa Ligine yar finalde veda etmiti.

MANCHESTER UNTED 4 YIL SONRA KNC KUPANIN PENDE

Manchester United, 2009dan bu yana yeni format ve adyla oynanan turnuvada 2016-2017 sezonunda ampiyonlua ulat.

O sezon finalde Hollandann Ajax takmn 2-0 malup ederek kupaya uzanan ngiltere temsilcisi, ayn baary ikinci kez tekrarlamak istiyor.

Norveçli teknik adam Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde ilk kez kupa mücadelesi verecek Manchester ekibi, rakibine üstünlük salamas halinde Avrupa Liginde ngiliz takmlarnn 10uncu zaferine imza atacak.

Manchester Unitedn yan sra daha önce Liverpool (3), Tottenham (2), Chelsea (2) ve Ipswich Town, Kupa 2den zaferle ayrlmt.

TARAFLARIN AYNI ÜLKE TAKIMLARINA KARI MAçLARI

Villarreal, Avrupada 18. kez ngiliz ekiplerine kar mücadele edecek.

spanya temsilcisi, önceki karlamalarda 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 malubiyetlik performans sergiledi.

Manchester United ise spanyol takmlarna kar 62. karlamasna çkacak.

Avrupada spanyollara 22 kez kaybeden Manchester United, 16 galibiyet alrken, 23 maç berabere bitti.

VLLARREAL FNALE KADAR KAYBETMED

Turnuvaya grup aamasnda giren Villarreal, çkt 14 maçn 12sinden galip ayrlrken, sadece 2 karlamada beraberlik yaad.

spanya temsilcisi, namalup unvanyla turnuvann bu sezon en dikkati çeken performanslarndan birine imza att.

UEFA Avrupa Ligi tarihinin eleme turlarnda 24 maçta kazanarak Sevillann rekoruna ortak olan Villarreal, kupaya uzanmas halinde bu rekorun da yeni sahibi olacak.

Villarrealin hücum gücüne finale kadar attklar 6ar golle önemli katk salayan spanyol forvetler Gerard Moreno ve Paco Alcacer, Manchester United karsnda da Unai Emerynin en güvendii isimler arasnda yer alacak.

MANCHESTER UNTED YILDIZLARIYLA KAZANMAK STYOR

Bu sezon UEFA ampiyonlar Liginden Avrupa Ligine dahil olan Manchester United, Bruno Fernandes, Edinson Cavani ve Harry Maguire gibi yldz oyuncularyla kupaya uzanmay hedefliyor.

Finale kadar çkt 8 maçta sadece 1 kez kaybeden Manchester United, talya temsilcisi Romay 6-2 yendii maçta UEFA Avrupa Ligi tarihinin en gollü yar final mücadelesine imza atmt.

Ana Sayfaya Git