UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi tekrarlandı

Aynı ülke ve gruptan takımların eşleşemediği çekilişe son şampiyon unvanıyla katılan Chelsea'nin rakibi, milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille oldu.

Haberler 14.12.2021 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UEFA ampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekimi, teknik bir arzadan kaynaklanan hata nedeniyle tekrarlanarak yapld.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasnn son 16 turu elemeleri, sviçrenin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezinde gerçekletirilen ve tekrarlanan kura çekimiyle belirlendi.

Ayn ülke ve gruptan takmlarn eleemedii çekilie son ampiyon unvanyla katlan Chelseanin rakibi, milli futbolcular Burak Ylmaz, Yusuf Yazc ve Zeki çelikin forma giydii Lille oldu.

ptal edilen kura çekiminde eleen Chelsea ile Lille, tekrarlanan çekilite de elemeleri dikkati çekti.

Bir dier milli futbolcu Hakan çalhanolunun oynad Inter ise Liverpool ile eleti.

ampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçlar, 15-16 ile 22-23 ubat, rövanlar ise 8-9 ile 15-16 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.

Elemeler öyle:

Salzburg (Avusturya) - Bayern Münih (Almanya)

Sporting Lizbon (Portekiz) - Manchester City (ngiltere)

Benfica (Portekiz) - Ajax (Hollanda)

Chelsea (ngiltere) - Lille (Fransa)

Atletico Madrid (spanya) - Manchester United (ngiltere)

Villarreal (spanya) - Juventus (talya)

Inter (talya) - Liverpool (ngiltere)

Paris Saint-Germain (Fransa) - Real Madrid (spanya)

Kura geçersiz sayld

UEFAdan yaplan açklamada, çekilii gerçekletiren yetkililere hangi takmlarn birbirleriyle oynamaya uygun olduu bilgisini veren harici hizmet salaycnn yazlmndaki teknik arza dolaysyla bir hata meydana geldii belirtildi. Bu nedenle kura çekiminin geçersiz sayld ifade edildi.

Seriba olmayan Villarrealin rakibinin belirlendii 2. eleme srasnda, fanustan ayn grupta (F Grubu) yer alan Manchester Unitedn ad çkmt.

Hata olduunu anlayan UEFA Genel Sekreter Yardmcs Giorgio Marchetti, kuray çeken eski Rus futbolcu Andrey Arshavinden fanustan yeni bir top seçmesini istemi ve Villarrealin rakibi Manchester City olmutu.

Sonraki elemede ilk olarak Atletico Madridin ismi çkmt. Rakibinin belli olduu çekilite, Manchester Unitedn isminin bulunduu topun fanusa atlmadn fark eden Atletico Madrid Kulübü, Twitter hesabndan yapt açklamada, UEFAdan duruma çözüm bulmasn istemiti.

Kural gerei ayn ülke ve gruptan takmlar eleemiyor.

Ana Sayfaya Git