UEFA'dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray resmen CAS'a başvurdu, Hukukçular beyhude çaba dedi!

Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluğu nedeniyle Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan ve denk bütçe sınırlaması getirilen Galatasaray, cezaya itiraz ederek CAS'a başvurusunu yaptı.

Haberler 25.03.2016 - 12:39 Son Güncelleme : 25.03.2016 - 12:39

Galatasaray, UEFAnın vermiş olduğu cezayı CASa taşıyacağını KAPa bildirdi.

Galatasaray, UEFAdan alınan cezayı CASa taşıyor. 2 Martta Sarı-Kırmızılı kulübe bildirilen ceza sonrası yönetim daha önceden CASa gideceklerini açıklamıştı.

Galatasarayın KAPa yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Şirketimiz, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu tarafından 2 Mart 2016 tarihinde tebliğ edilen kararı Court of Arbitration for Sport CASa (Spor Tahkim Mahkemesi) götürme kararı almış ve ilgili başvuru Şirketimiz tarafından yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

HUKUKçULAR NE DİYOR?

Galatasarayın UEFAdan aldığı 1 yıllık men cezası sonrası, Divan Kurulunda Dursun Özbek, CASa gideceklerini açıklamıştı. Karar ekibi ise Galatasarayın kararını spor hukukçularıyla konuştu. Hukukçular Sarı-Kırmızılı ekibin CASa başvurusunda durumun değişmeyeceğini ve hukuki hakları dolayısıyla bu başvuruda bulundukları düşüncesinde birleştiler.

Spor hukukçusu Alpay Köse Karara yaptığı açıklamada daha önce; Ben yönetimde olsaydım gitmezdim çünkü boşu boşuna masraf yapacaklar dedi. Köse, Galatasarayın CASta kazanma ihtimalinin çok düşük olduğunu savunurken, CASın kararını 6 ay ile 1 yıl arasında açıklayacağını belirtti. Alpay Köse, CASta verilen cezanın arttırılma gibi bir durumun olamayacağını da vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır