UEFA'dan TFF'nin amatör futbol çalışmalarına övgü

UEFA, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) amatör futbola yaptığı yatırımlardan dolayı övgüde bulundu.

Haberler 09.07.2017 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UEFAnn internet sitesinde yer alan açklamada, Türkiyenin en iyi amatör futbol takmlarn bir araya getiren UEFA Bölgeler Kupasna ev sahiplii yapt vurguland.

Açklamada, TFFnin amatör futbolda esnek ve dinamik bir yap sunmaya çalt ve 2013ten itibaren bölgesel amatör liglerdeki takmlarn seyahat ve konaklama giderlerini karlamay taahhüt ettiine dikkat çekildi. Türkiyede amatör kulüplerin geliimi için birçok imkann bulunduu aktarlarak, Amatör takmlar arasndan öne çkan ekiplerin Türkiye Kupasna katlabilmesine imkan salanyor. Böylece, oyunculara daha yüksek seviyede futbol oynama ans sunuluyor. denildi.

Türkiyede yaklak 300 bin kaytl amatör oyuncu olduunun vurguland açklamada, TFFnin yetenekli oyunculara kendilerini kantlama frsat sunan turnuvalar düzenlemesinin önemli olduuna ve 2010da Bölgesel Amatör Ligini kurarak takmlarn daha profesyonel seviyede çalmalarna imkan saland bilgisi de paylald.

Açklamada, TFF Bakan Yldrm Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dümez ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terimin ifadelerine de yer verilirdi.

Federasyon Bakan Demirören, Geçtiimiz nisan aynda, Hatayda yaayan Suriyeli snmac çocuklar için 2 futbol sahas açtk. Kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin kullanabilmesi için 115 bin adet spor ekipman dattk. ifadelerini kulland.

Yönetim kurulu üyesi Dümez, Bölgesel Amatör Ligi, futbolumuzu geniletme hedefimiz için önemli bir araç haline geldi. UEFAnn düzenledii Bölgeler Kupas sayesinde, profesyonel liglerde herhangi bir takm bulunmayan ehirlerde futbol geliti. çalmalarmz devam edecek. deerlendirmesinde bulundu.

Futbol Direktörü Terim ise, 6 ila 14 ya arasndaki çocuklarn nasl eitilecei hakknda 14 kitap bastrdk. Bu kitaplar, Türkiyedeki bütün futbol kulüpleri ve antrenörlere ücretsiz olarak dattk. eklinde görü belirtti.

Ana Sayfaya Git