Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla yarın Şanlıurfa'da başlayacak.

Haberler 03.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalknma daresi (BK) i birlii, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr Valilikleri ile Büyükehir Belediyelerinin desteiyle düzenlenecek bisiklet turunun tantm yapld.

Programda konuan anlurfa Valisi Abdullah Erin, bölge kentlerinin turizm potansiyelinin yüksek olduunu, bu tür organizasyonla turizm potansiyelini tantmaya çaltklarn söyledi.

Turun anlurfa, Mardin ve Diyarbakr illerini kapsadn belirten Erin, Buradaki engin medeniyetin bu güzel sporla hem Türkiye hem de dünya kamuoyuna tanmas, temsil edilmesi ve gündeme gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu organizasyonda emei geçen herkese teekkür ediyorum. dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Bakan Erol Küçükbakrc da bisiklet sporlarnn farkl renk, kültür ve dillerin bulutuu bir spor dal olduunu ifade etti.

Dünyada olduu gibi Türkiyede de bisiklet kültürünün yerlemeye balad anlatan Küçükbakrc, Artk amatör sporlar konumann zaman geldi. Futbolda milyarlar harcanyor, sonuç sfr. Brezilya ve Arjantinin futbol ihracat 100 milyon dolar. Biz ise sürekli ithal ediyoruz ve sürekli içeriden kaynak aktaryoruz. En kötü futbolcunun transfer parasna biz her amatör branta ampiyon oluruz. Ben bunu daha önceki toplantlarda anlattm. diye konutu.

Dünyada artk ie bile bisikletle gidilmesinin konuulduunu vurgulayan Küçükbakrc, her yerde bisikletin canllnn ve varlnn arttn dile getirdi.

- Bölgenin tantmna büyük katkda bulunacak

GAP BK Bakan Sadrettin Karahocagil ise bölgenin en güçlü rekabet alanlarndan birisinin turizm olduuna dikkati çekti.

Bölge turizmine katk salamak amacyla Mezopotamya destinasyon markas oluturduklarn kaydeden Karahocagil, öyle konutu:

Mezopotamya markasn desteklemek amacyla anlurfa, Mardin ve Diyarbakr kapsayan bisiklet turu düzenlemeye karar verdik. Önümüzdeki 4 gün sürecek turda anlurfadan yarn balanp Mardine ulalacak. Mardinde bir yarma yapldktan sonra Diyarbakra koulacak. Sonra Diyarbakrdan da koulup anlurfada final yaplacak. Bölgemiz dünyadaki en özel alanlardan biri ve bisiklet turu için en uygun alan. Turun geçecei yererler arasnda bir taraftan Göbeklitepe, bir taraftan Eyüp Nebi, Dara antik kenti gibi inanlmaz deerlerin üzerinden geçecek. nallah bölgenin tantmna büyük katkda bulunacak.Gelecek yl turu geleneksel hale getirip daha da uluslararas hale getireceiz.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi de Mezopotamyann birçok kültürü bir arada barndrdn ifade ederek, bisiklet turunun bölge turizminin kalknmasna, dikkatlerin bölgeye çekilmesine katk salayacana deindi.

- Sporcular 629 km pedal çevirecek

Uluslararas Bisiklet Birlii 2018 yl faaliyet programnda yer alan ve 2.2 Elit Man kategorisinde koulacak yara Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, ran, Bahreyn ve Gürcistan ülkelerinden 12 elit bisiklet takm katlacak.

Yarn düzenlenecek ilk etap anlurfa-Kzltepe-Mardin güzergahnda koulacak. Turda ikinci etap Mardin-Nusaybin-Mardin, üçüncü etap Mardin-Bismil-Diyarbakr ve dördüncü etap mücadelesi Diyarbakr-Siverek-anlurfa güzergahlarnda yaplacak.

Ana Sayfaya Git