Uluslararası Profesyonel Futbol Birliği ile TPFD bir araya geldi

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) Genel Sekreteri Theo van Seggelen ile Hukuk Müşaviri Roy Vermeer, Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'ni (TPFD) ziyaret ederek, basının karşısına çıktılar.

Haberler 06.07.2018 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Le Meridien Otelde gerçekletirilen toplantya FIFPro yetkilileri, TPFD Bakan Hakan Ünsal ile yönetim kurulu üyeleri Ergün Penbe, Serhat Akn ve Ahmet Dursunun yan sra eski futbolcular Emre Ak ile Faruk Atalay da katld.

FIFPro Genel Sekreteri Theo van Seggelen, FIFPronun UEFA ve FIFA ile çalan bir kurum olduunu ve bir çok profesyonel futbolcunun desteini aldklarn belirterek, Dünya üzerinde Güney Amerikay da kapsayan çok fazla üyemiz var. Daha da büyümek istiyoruz. Türkiye burada bizim için önemli bir noktada duruyor. Uzun zamandan bu yana hizmet veriyoruz. Yaplanmasn 1995te FIFA ve UEFA nezdinde ilerletmi bir kurumuz. Birkaç ay önce FIFA ile 6 yllk prensip sözlemesi yaptk. Bu sözleme, UEFAy da ilgilendiriyor. Sözleme kapsamnda radikal kararlar almaya niyetimiz yok. Kulüp ile oyuncular arasndaki gücü dengelemek istiyoruz. Bu, transfer sistemine de etki edecek. Kulüplerin, oyuncularla yaptklar sözlemelere aykr davranmas ve bununla ilgili hukuksuz iler yapmasnn önüne geçmek için FIFA ve UEFA ile çözüm üretmek istiyoruz eklinde konutu.

TÜRKYE, ÜYELK SÜRECNE çOK YAKIN

Van Seggelen, TPFDnin FIFProya üyelik süreci ile ilgili de açklamalarda bulunarak, bu konuda olumlu düüncelere sahip olduklarn söyledi.

Seggelen, unlar söyledi;

Her ülkenin olduu gibi Türkiyenin de 2 yl üyelik süreci var. Tabii ki belli bal karklklar oldu fakat Türkiyede TPFDnin federasyon ve kulüplerden özerk bir yapda olmas gerek. Ziyaretin ardndan yapm olduumuz izlenimleri deerlendireceiz. Türkiye ve TPFD ile ilgili pozitif izlenimlerimiz var. Türkiye, üyelik sürecine çok yakn.

TÜRKYEYE 1-2 AY DAHA ZAMAN TANIYACAIZ

FIFA ile FIFPronun futbolcularn kadro d kalmamas, tek bana idman yapmamas ve 2 aydan fazla vadesi geçmi alacann olmas halinde serbest kalmas maddeleri üzerinde bir anlamasnn olduunu dile getiren Van Seggelen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu anlamann uygulanmas konusunda bize söz vermiti. TFF, kulüplere bask yapmal ki bu kontrat hayata geçsin. Türkiyeye 1-2 ay daha zaman tanyacaz. Bu süre zarfndan bunun hayata geçeceini düünüyoruz. Türkiyenin futbolda parlak bir gelecei var. Türkiyenin TPFD ile beraber bunu baaracandan eminiz ifadelerini kulland.

FIFPRO HUKUK MÜAVR ROY VERMEER FIFADA TÜRK KULÜPLERNN OYUNCULARLA YAPTII SÖZLEMELERLE LGL BRçOK SIKINTI VAR

FIFPro Hukuk Müaviri Roy Vermeer ise, öyle konutu;

FIFAda Türk kulüplerinin oyuncularla yapt sözlemelerle ilgili birçok sknt var. FIFA Uyumazlk çözüm Kurulunda en fazla Türk kulüplerinin davas var. Kurulda sadece yabanc oyuncularn Türk kulüpleriyle olan skntlar mevcut. Bir de yerli oyuncularn Türk takmlaryla olan skntlar var. Esas iin büyük taraf da burada diyerek görü belirtti.

Standart oyuncu sözlemesine de deinen Vermeer, Bu futbol endüstrisini batan aa deitirecek veya tam tersine çevirecek bir ey deil. Aslnda her sözlemenin içinde bulunan temel kurallar barndran bir kontrat. Ancak bu kontratlar uygulanmad zaman öyle bir sknt oluyor. Bir oyuncu Türkiyeye transfer olmak istedii zaman karlaaca en büyük sorunlardan biri olacaktr standart oyuncu kontratnn uygulanmyor olmas. Bu kontratn uygulanmas Türkiyede transferlerin çok daha kolay gerçeklemesini salayacak diyerek sözlerini noktalad.

Ana Sayfaya Git