Uluslararası Dağ Bisiklet Kupası heyecanı Erciyes'te yaşanacak

TÜRKİYE’nin ilk ve tek downhill bisiklet parkurlarının bulunduğu Erciyes Bike Park’ta “Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası” heyecanı yaşanacak.

Haberler 26.07.2018 - 12:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Downhill ampiyonas ve Uluslararas Bisiklet Federasyonu UCInin C2 Downhill kategorisinde yaplacak olan yarmalar 2829 Temmuz tarihleri arasnda Erciyes Danda gerçekleecek. Daha önce Uluslararas Erciyes Ultra Da Maratonuna ev sahiplii yapan Erciyes, imdi de Türkiyede 3üncü kez yaplacak olan Uluslararas Downhill / ni müsabakalarna sahne olacak. 28 29 Temmuz tarihleri arasnda Kayseri Büyükehir Belediyesi ve Erciyes A.. tarafndan Uluslararas Bisiklet Federasyonu UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ibirlii ile yaplacak olan organizasyona Almanya, Hollanda, Endonezya, Romanya, Bulgaristan, ran bata olmak üzere yurt içi ve dndan yaklak 100 bisiklet sporcusu katlacak.

Dünyann ünlü da bisikleti sporcular Erciyes Bike Park içerisinde bulunan bin 760 metre uzunluunda ve rampalarn, ta merdivenlerin, sert dönülerin, tonluk kayalarn bulunduu parkurda zorlu arazi artlarna direnç göstererek ampiyon olmaya çalacak.

DA BSKLET

Ülkemize UCI Uluslararas Downhill yarlarn ilk defa 2015 ylnda getiren Kayseri Erciyes A., bu sene mevcut parkurlarn 100 kamyon toprak, 84 metre küp ilenmi aaç, 90 ton su ve 2.976 saat mesai harcayarak gelitirip üst kategori olan C2 müsabakalarn yapmaya hak kazand. Downhill brannda teleferiin kullanlmas ve parkurlarn teknik her türlü altyap noktasnda ulalabilir olarak ina edilmesi Erciyes Bike Parkn global bisiklet camiasnda iyi bir yer bulmasn salyor. Dünya bisiklet haritasna ükemizden ilk defa Erciyesi girdiren irket bu önemli organizasyonlarla Türkiyenin adn Da Bisikletinde de tüm dünyaya yayyor.

Uluslararas yarlarla birletirilen ve Erciyes çadr Kampnda 2629 Temmuzda düzenlenen FESTA 2200 Bisiklet Kamp sayesinde Türkiyenin krk üç vilayetinden gelen 200 amatör bisikletli de hem yarlar seyredecek, hem çadr gecelerinin keyfini çkaracak, hem de günlük turlarla Kayseri ve çevresinin kültürel ve tabi güzelliklerini kefedecek.

Ana Sayfaya Git