Umut Meraş: Le Havre bana Avrupa'da büyük kapılar açacak

Fransa ekibi Le Havre'de forma giyen A Milli Takım sol beki Umut Meraş, Fransa'da oynamayı seçme amacının kendisini geliştirmek olduğunu belirterek hedefinin Premier lig olduğunu söyledi. Koranavirüs salgını konusunda Avrupa'da durumun daha kötü olduğunu söyleyen yetenekli oyuncu 12 Mayıs'ta Fransa'ya döneceğini ve 3 hafta antrenman yapıp liglerin Haziran ayında başlatılmasının planlandığını da ifade etti.

Haberler 24.04.2020 - 23:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Spor Arenann Instagram hesabnda Uur Yapc ile gerçekletirdii canl yaynda koronavirüsü nedeniyle futbola verilen arada karantina günleri, kariyeri ve gelecek planlamasna dair açklamalar yapan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram ile ilgili duygularn paylaarak sözlerine balayan Umut Mera, Tüm çocuklarmzn 23 Nisan Bayramn kutluyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. u an salgn sebebiyle istedikleri gibi kutlayamadlar ama umarm evlerinde mutlu bir ekilde bugünü geçirmilerdir dedi.

AVRUPADA DURUM DAHA KÖTÜ

Türkiyede koronavirüs ile mücadelenin Avrupadan çok daha baarl yönetildiini vurgulayan milli futbolcu, 1.5 aydr Türkiyedeyim. Fransada durumlar kötülemeye balamt. Türkiyeye dönüp ailemin yannda karantinada olmak istedim. Böyle daha salkl olacan düündüm. Pandemi sürecinde Fransada gerekli tedbirler alnmad. Avrupa ülkeleri u an zor durumdalar. Bizim ülkemiz iyi durumda. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan önderliinde yardmlar da yapyoruz.. Herkes evde kalsn ve bir an önce bu hastalktan kurtulup günlük hayatmza devam edebilelim eklinde konutu.

Liglere verilen araya karn çalmalarn düzenli bir ekilde yürüttüünü dile getiren Umut, Yediklerimize, içtiklerimize çok dikkat ediyoruz. Beslenmeme, uyku düzenime dikkat ediyorum. Özel spor hocamla bahçede antrenmanlarmza devam ediyor. Salgn bittikten sonra ligler balayacak ve bizim de hazr olmamz gerekiyor. Hazr olmazsak büyük sakatlklar yaayabiliriz. Kulübüm de program gönderiyor. ifadelerini kulland.

LGLER NE ZAMAN BALAYACAK?

Umut Mera, liglerin balangç tarihi hakknda ise Haziran aynn ortas gibi Fransada liglerin balayacan düünüyorum. Fransada 11 Maysa kadar sokaa çkma yasa var. 12 Maysta geri döneceim ve antrenmanlara balayacam. 3-4 hafta sonra liglere balayp bitirmeyi hedefliyorlar. Ligler hemen balamayacak. Öncesinde küçük bir kamp yapp sonra maçlar oynayacamz düünüyorum. Aksi halde büyük sakatlklar yaanr. dedi.

TAKIMIM ADINA Y OLDU

EURO 2020nin ertelenmesi hakknda ne düünüyorsun? sorusunu da yantlayan Umut Mera, Avrupa ampiyonasnda oynamay çok istiyordum. Kariyerim için önemli bir basamak olacakt. Takmmzda Merih, Dorukhan, Yusuf gibi sakatlarmz vard. Kendi adma üzülmemize ramen, takmmn için sevindim. Sakat kardelerimi de öpüyorum ve onlarla birlikte daha da güçlü olacamz hissediyorum. Hepsi birbirinden deerli oyuncular. Hepsine ihtiyacmz var. Geçen Yusuf Yazc ile konutuk. Yusufun yaad sakatl ben de yaadm. Yusuf sakatlktan daha uzun süre de geri dönebilecek. Onun adna da iyi oldu. dedi.

Umut Mera, milli takm kamplarn ise Fransada oynamay seçme amacm da kendimi gelitirmekti. Milli takmda oynama hedefim vard. O an bekliyordum. Forma giydiimde elimden geleni yaptm. Uzun süre bu formay gitmeye devam ederim. Milli takmda kamplar çok neeli geçiyor. Ya ortalamamz gerçekten çok düük. Yalar yakn olduu için herkes birbirine aka yapabiliyor. Hepimiz alt milli takmlarda birlikte oynamtk. Yukarda birleince de güzel bir sinerji yakaladk. Hiç gruplama yok. Yemekleri birlikte yeriz, hep birlikte hareket ederiz. Bu sahaya da yansyor. Fransadan 4 puan alarak bunu gösterdi. Tüm oyuncular prlanta gibi, bu sayede kamplarmz çok zevkli geçiyor. ifadeleriyle anlatt.

Avrupa ampiyonas elemelerinde Fransa ile oynanan maç hakknda da konuan genç yldz, Fransa deplasmannda inanlmaz bir atmosfer vard. Tribünlerin yarsn Türk taraflar doldurmutu. Bizi orada yalnz brakmadlar ve Fransz taraftarlardan daha çok destek verdiler. Ayrca ben Le Havrede oynadm için ekstra heyecanlandm. Milli takm için sahaya çktnzda bambaka bir insan oluyorsunuz. O bayra gösünüze dedirdiinizde çok farkl biri olabiliyorsunuz. Rakip üst düzey oyunculardan kurulu olduu için de farkl bir motivasyonla sahaya çkmak zorundasnz. Hem heyecan, hem mantalitesi, hem zevk alma anlamnda Fransa maç çok mutluluk vericiydi. Kariyerimdeki en büyük maçlardan biriydi. dedi.

ROGER FEDERER ANISI

Le Havreye transfer olduumda benim lisansm yetimedi. Takm deplasmana gidecekti. Le Havrede taksiler de 1 saate geliyor. Taksiyle gitmek istemedim. Hoca beni yanna çard ve arabasn verebileceini söyledi. Ben de utandm ve olur dedim. Sonra Arabay çarp ama içinde Roger Federerin raketi var, ona bir ey olmasn dedi. Ben de raketi sakladm. Sonrasnda raketin nerede olduunu sordu. Ben de Hocam koltuun altnda merak etme dedim. Böyle bir anmz var.

Bursaspor ve Boluspor formas giydii günlere de atfta bulunan Umut Mera, Teksas tribünü için 12. adam diyebilirim. çok büyük taraftar. Asla onlar unutmayacam. Hiçbirini unutmayacam. Bolusporda da 4 yl oynadm. ki kulübün de yeri bende çok farkl. O sahada mücadele ettiim için gerçekten çok mutluyum. diye konutu.

HERKES NEDEN LE HAVREYE GTTM GÖRECEK

Umut Mera kariyer hedefleri hakknda ise Herkesin kariyer planlamas farkl oluyor. Benim Avrupa hedefim vard. Böyle bir frsat geldi ve hemen Fransaya gittim. Le Havren ikinci ligde olmas önemli deil. Buray bir basamak olarak görüyorum ve bana Avrupada büyük kaplar açlacan düünüyorum. Büyük kulüplerin de radarna girdim. Sezon sonunda güzel eyler olacan düünüyorum. Herkes neden Le Havreye gittiimi görecek. Bu sene 8 maçm kald ve inallah daha büyük yerlere gideceimi düünüyorum. dedi.

GALATASARAY, FENERBAHçE VE BEKTAIN LGS OLDU

24 yandaki futbolcu, birço kulüpten teklifler aldn söyledi. Mera, Menajer araclyla olsun, Le Guen araclyla olsun baz eyler geliyor ama u an iime odaklanmam gerekiyor. Herkes salna kavutuktan sonra hedeflerimiz yolunda yürüyeceiz. Her zaman söylüyorum. Hedefim Premier Lig, Oraya gitmek istiyorum ama elbette Bundesliga, Serie A da olur. Galatasarayn, Fenerbahçenin de ilgisi oldu. Beiktan da sezon ba ilgisi olmutu. Bunlar mutluluk verici eyler. Ancak ben uzun süre Avrupada kalmay hedefliyorum. ifadelerini kulland.

BEKTA LE ANLAMITIM AMA...

Sezon banda Beikta ile anlamasna karn transferin gerçeklemediini dile getiren Umut Mera, Ben sezon banda Beikta ile anlamtm. Bursasporda bakanlk seçimi oldu ve anlama iptal oldu. Fransaya gittiim için hiç piman deilim. Elbette Beikta ülkenin en büyük kulüplerinden biri. Orada oynamak istediim için transfer olacaktm. O an anlama yaplmt. Beikta da benim sempati duyduum bir takm. Ancak Fransaya gittiim için de hiç keke demedim. Burada mutluyum eklinde konutu.

TERMN STEMES MUTLULUK VERCYD

Umut Mera, Galatasaraydan teklif aldn ise Ocak aynda Galatasarayn ve Fatih Terimin beni istemesi mutluluk vericiydi ancak Fransada iyi oynuyordum ve geri dönmek istemedim. Bu yüzden de transfer gerçeklemedi. ifadeleriyle açklad.

Mbappe ile Neymar kyaslayarak sözlerini sürdüren Umut Mera, Kylian Mbappenin Neymardan daha iyi olacan düünüyorum. Neymar yeteneiyle kendini gösteren biri oyuncu ancak Mbappenin daha büyük bir yldz olacan tahmin ediyorum. Bu yata bu seviyelerde oynayarak dünya star olduunu kantlyor dedi.

UMUT MERA LE SORU CEVAP

-En çok çalmak istediin teknik direktör?

Pep Guardiola

-Kariyerinden en anlaml golün?

Bursasporda attm gol

-Fransadaki en unutulmaz ann?

Fransa-Türkiye maçnda sahaya çktm an.

-En çok zorlandn kanat oyuncusu?

Kingsley Coman

-Roberto Carlos mu Marcelo mu?

Marcelo

-En sevdiin Türk dizisi?

Ezel

-ansl forma numaran?

77

-En kötü oynadn maç?

Sivasspor-Bursaspor maç. -27 derece oynamtk. Souk sebebiyle takm olarak sahada yoktuk. 2-0 yenilmitik.

-En sevmediin huyun?

Açken ben ben deilim.

-Yakn gelecekteki en büyük hayalin?

ngilterede oynamak.

Ana Sayfaya Git