Üniversitelilerden empati maçı

MUŞ'ta, üniversite öğrencileri, görme engellilerle empati kurmak için gözlerini siyah bantla kapatıp, çıngıraklı topla futbol maçı yaptı.

Haberler 15.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mu l Müdürlüünce Engelliler Haftas dolaysyla engellilerle ilgili toplumda farkndalk oluturulmas ve empati kurulmas için spor salonunda özel futbol maç düzenlendi. Üniversite örencileri, görme engellilerin yaamlarn deneyimlemek amacyla aralarnda, gözleri bantl olarak maç yapt. Maçta, görme engelli futbolunda olduu gibi çngrakl top kullanld. Toptan gelen sese göre hareket etmeye çalan üniversitelilerin zorland görüldü. Topa vurmakta güçlük çeken örenciler, zaman zaman birbiriyle çarpt.

KYK l Müdürü Emrullah Güler, engelliler konusunda farkndalk oluturmak ve onlarla empati kurulmasn salamak istediklerini söyledi. D seslerle yönlenmenin ya da dokunarak, hissetmenin farkl bir duygu olduunu kaydeden Güler, Engelliler haftas nedeniyle çeitli etkinlikler düzenleyerek engellilerin yaam olduklar skntlar hissetmek bunu empati ile dile getirmek istedik. Örenciler çngrakl top ile gözleri kapal olarak salon futbolu oynad ve your yemi yar düzenledi. KYK sadece barnma ve burs hizmetleri vermiyor sosyal sorunluluk projeleri, sportifi ve kültürel etkinlikler gibi bir çok aktivite yapyoruz. Bizim önceliimiz gençlerimizin topluma, millete hayrl gençler olmasdr diye konutu.

Üniversite örencileri, daha sonra ok atp, halat çekerek, kapal gözlerle yourt yeme yarna katld.

Ana Sayfaya Git