Vali Aktaş: En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır

ŞIRNAK Valisi Mehmet Aktaş, Silopi İlçesi'nde İlim Yayma Cemiyeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesiyle kurulan kitap kafenin açılışında yaptığı konuşmada, her şeyin özünün insan olduğunu, en iyi yatırımın da insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Haberler 31.10.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide, lim Yayma Cemiyeti ile Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan ortak gerçekletirilen proje ile kitap kafe kuruldu. Silopi Belediyesince yer tahsisi yaplan kafenin açl için Silopiye gelen Vali Mehmet Akta, Kaymakam Sava Konak karlad. Kafenin açl kurdelesini Vali Mehmet Akta ve lim Yayma Cemiyeti Tekilatlardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Hzr Tutan birlikte kesti. Yaklak 3 bin kitabn bulunduu ve mangala, satranç ve monopoly gibi oyunlarn da bulunduu kafenin sosyal etkinlikler gibi birçok alanda hizmet vermesi amaçlanyor. Kitap kafeyi gezen Vali Akta, lim Yayma Cemiyeti Silopi Temsilcisi Osman Bilenden bilgi ald.

Törende bir konuma yapan Vali Akta, Her eyin özü, asl, esas insandr, insan unsurudur. nsann eitimine yaplan yatrmda en deerli yatrmdr. Devlet olarak, millet olarak çevremizdeki bu kadar olumsuzlua ramen dimdik ayaktaysak ve yolumuza devam ediyorsak, çevremizdeki bu olumsuzluklarn da yine olumluya dönümesi noktasnda bir ümit vaat ediyorsak, slam corafyasnn ezilen insanlarn ezilen corafyalarn ümidi konumuna gelmisek bu iin esas özü yetimi insan gücüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak çok ciddi anlamda yetimi, nitelikli, kaliteli, özüne, geçmiine, kökenine bal bir nesil yetitirdiimiz içindir dedi.

Vali Akta, belediyeye ait binada bulunan Halk Kütüphanesini gezdi. Kütüphanede ders çalan örencilerle de sohbet eden Vali Akta, ayn binadaki Türkiye Gençlik Vakfnda verilen kurslarda da incelemede bulundu. Enstrüman kursunun verildii müzik odasndaki kz örencilerin gitar ile seslendikleri parçalar dinleyen Vali Akta ardndan anasnflarn gezdi.

Ana Sayfaya Git