Van, Türkiye Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor

Van'ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri, Türkiye Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor.

Haberler 18.10.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en uzun parkurlarndan birine sahip olmas nedeniyle raftingcilerin de ilgi oda haline gelen Bahçesaray ve çatak ilçelerinde düzenlenen ampiyona için 40 ilden yaklak 600 sporcu kente geldi.

Yarlarn yaplaca Müküs ve çatak çaynda hazrlklarn tamamlayan sporcular, 20 Ekimde sona erecek ampiyonada birinci olabilmek için kürek çekecek.

Türkiye Rafting Federasyonu Bakan Fikret Yardmc, AA muhabirine yapt açklamada, Bar Pnar Harekatna katlan askerleri selamlayarak her zaman yanlarnda olduklarn söyledi.

Bölgenin birçok yerinde ampiyona düzenlemek istediklerini belirten Yardmc, unlar kaydetti:

Rafting doas gerei bu bölgeye çok uygun. Muazzam nehirleri, doas var. Buralarn rafting turizmine açlmas çok önemli. Bölgedeki gençlerden milli takma sporcular kazandracaz. Projemiz çok güzel yürüyor ve destekleniyor. Buraya 600e yakn insan geldi ve ilçedeki evlerde misafir ediliyorlar. Evlerde geceleri muazzam sohbetler ediliyor ve inanlmaz kaynama salanyor. Bu ampiyonadan sonra da buradaki kardeliimizi, dostluumuzu pekitireceiz.

- Bahçesarayda güzel günler yaanyor

Türkiye Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gülen Orhan ise Bahçesarayn artk güzelliklerle, sporla, kültürle, doal güzellikleriyle anldn söyledi.

Kötü günleri geride braktklarn aktaran Orhan, Bahçesaray olarak güzel günler yayoruz. Rafting ampiyonas da önemli güzelliklerden bir tanesi. Bahçesaray çay yüz yllardr akp geçti, buradan bakp durduk. Ama bugün rafting etkinliiyle anlyor. Gençlerimiz spor heyecann yayor ve kendilerini bu sporla gelitiriyorlar. leride kendilerini Dünya Rafting ampiyonasna hazrlayacaklar. Belki buradan dünya ampiyonalarnda mücadele edecek takmlar çkacak. eklinde konutu.

- Sporcular evlerde misafir edildi

Mulann Dalaman ilçesinden gelen milli takm sporcusu imal Altnsoy, 3 yldr bu sporu yaptn, daha önce de kente geldiini bildirerek, Buralarn adn daha iyi duyurmak için geldik. Artk terörle deil sporla anlsn istiyoruz. Doas, misafirperverlii inanlmaz. çok muhteem bir yer. dedi.

Sporcularn bölgenin doasna, nehirlerine hayran kaldn anlatan milli antrenör Mustafa Ali Akbulut, En önemlisi bu bölgenin, insanlarn evlerini bize açmalar. Bu o kadar deerli ki tarifi imkansz. Kzlarmz ev sahiplerinin kendileriyle yakndan ilgilendiini, anne efkati gördüklerini söylediler. Dousuyla batsyla ülkemize renk katan bir spor dal rafting. Bu çocuklar batdan gelip dou kültürünü görüyor. Bu kültürün aslnda ne kadar bize ait olduunu da görmü oluyorlar. Bence çok güzel bir olay yaanyor buralarda. diye konutu.

Dalaman Belediyesi adna yarlara katlan Büra Cirit, Vana ilk defa geliyorum. çok güzel bir yer. çok sevdim ve beendim. nsanlar cana yakn. Evlerini bize açtlar. Misafirperverliklerini anlatmak imkansz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git