Van’da kardeşlik ve spor turnuvaları başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kardeşlik ve Spor Turnuvaları” kapsamında yapılacak müsabakaların Van’daki ayağı 04-12 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Haberler 04.08.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca 27 Temmuz ile 18 Austos tarihleri arasnda Erzincan, Adyaman, Diyarbakr, Batman, rnak, Hakkri, Bitlis, anlurfa ve Van illerini kapsayan 4 ana branta günübirlik spor alanlar kurulmas suretiyle sporun birletirici, bütünletirici ve kaynatrc gücü kullanlarak bölge halknn bireysel ve toplumsal geliiminin salanmas, sporun yaygnlatrlmas ve spora olan ilginin arttrlmasn hedefleyen kardelik ve spor turnuvalarnn düzenlenecei belirtildi. Dou ve Güneydou Anadoluda Kardelik ve Spor Turnuvalarnn Van etabnn ise Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü organizasyonluunda 07 Austos 2018 tarihinde Cumhuriyet Caddesi Kent Meydan (Eski Belediye Yeri) badminton ile masa tenisi müsabakalar, 08 Austos 2018 tarihinde ise sokak basketbolu müsabakalar yaplacak olup; 04-10 Austos 2018 tarihleri arasnda Edremit Su Sporlar Merkezinde plaj voleybolu, 11 Austos 2018 tarihinde ise matrak karlamalar gerçekletirilecektir. Kardelik ve spor turnuvalarnn son ayanda yaplacak olan bisiklet turu ise 11 Austos 2018 tarihinde il protokolünün de katlmlar ile eski emniyet kavandan balayp Edremit Su Sporlar Merkezinde son bulacaktr. Müsabakalara katlmak isteyen vatandalarn müracaatlarn, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü Spor Servisi Birimine yapmalar gerektii belirtildi.

Proje hakknda açklamalarda bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Nevzat nanç, Bu proje ile Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde sporun birletirici, bütünletirici ve kaynatrc gücünü kullanarak bölge gençlii ve halknn hem bireysel hem de toplumsal olarak geliiminin salanmas, sporun yaygnlatrlmas ve spora her yatan katlmn salanmas hedeflenmektedir. Dou Anadolu Bölgemizden Van, Erzincan, Adyaman, Diyarbakr, Batman, rnak, Hakkri, Bitlis ve anlurfa illerinde badminton, sokak basketbolu, plaj voleybolu, bisiklet ve matrak branlarnda faaliyetler gerçekletirilecek. limizde de badminton, sokak basketbolu, masa tenisi, plaj voleybolu, bisiklet turu ve matrak branlarnda faaliyetler yaplacaktr. Tüm Van halkn müsabakalara bavurmalarn bekliyoruz. Müsabakalar 07 Austos 2018 tarihinde saat 16.00da Cumhuriyet Caddemizdeki Kent Meydan (Eski Belediye Binas) yerinde balayacaktr dedi.

l Müdürü nanç; müsabakalarn final ayann ise 11 Austos 2018 tarihleri arasnda saat 16.00da Edremit Su Sporlar Merkezinde yaplaca ve katlmclara ise ödüllerin verileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git