Vanlı yüzücü kızlar, Türkiye finaline yükseldi

TÜRKİYE Yüzme Federasyonu tarafından 27-29 Nisan tarihlerinde Elazığ'da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) yarı final yüzme müsabakasında Vanlı yüzücüler, büyük başarı elde etti. Çeşitli kategorilerde düzenlenen 12-14 yaş aralığında 12 il takımının katıldığı yarışlarda Vanlı kadın yüzücüler takımı, grupta birinciliği elde ederek, Türkiye finaline katılmayı başarırken, erkeklerde ise, takım halinde 4'üncü oldu.

Haberler 04.05.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Olimpik Kapal yüzme havuzunda 2 gün devam eden Analig yar final yüzme müsabakas nefes kesti. Van Gençlik ve Spor l Müdürlüü kadn ve erkek yüzücüler yar final yarlarnda 14 birincilik, 14 ikincilik ve 23 üçüncülük madalyasn Vana kazandrmay baard. Dou ve Güneydou Anadolu bölgesinden Diyarbakr, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adyaman, Siirt; Elaz, Bingöl, Kars, Idr, Ar ve Vann katld müsabakalara 175i kz, 313ü erkek sporcu olmak üzere toplam 488 sporcunun katld yarlarda genç yüzücüler, Türkiye finaline katlabilmek için birbirleriyle kyasya bir mücadele sergiledi.

Türkiye finaline yükseldi

Youn ilgiyle izlenen yarlarda sporcular, kurbaalama, srt, kelebek, serbest ve bayrak kategorilerinde yart. Mücadale, izleyicilere de heyecanl anlar yaatt. l Gençlik ve Spor Müdürlüü Olimpik Kapal Yüzme Havuzu Müdürü Mustafa Idrl, yarlara kadn ve erkeklerde iki takm halinde toplam 20 sporcuyla katldklarn söyledi.

Idrl, yarmaya katlan sporcularn büyük baar elde ettiini belirterek, Deiik branlarda kadn takmmz 12 il arasnda birincilii elde ederek, önümüzdeki günlerde Samsunda düzenlenecek olan Türkiye finallerine katlacak. Erkek takmmz ise, 4üncü oldu. Her iki takmz katld branlardaki yarlarda ilimize 51 madalya kazandrd. Bu iyi bir baar. Elde edilen baarlar hem bizleri hem de sporcularmz daha fazla motive etti. Türkiye finaline çalmalarmz daha sk bir ekilde hazrlanp, milli takma en az 3-4 sporcu kazandrmay hedefliyoruz. Her konuda desteklerini esirgemeyen l Müdürümüzü Nevzat nança ve sporcularmz yetitiren antrenörlerime emek ve çaba sarf ederek baar eden sporcularma teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git