"VAR sistemiyle futbolda heyecan arttı"

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda oynanan maçlardaki heyecanı artırdığını savundu.

Haberler 01.07.2018 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Arc, yeni sisteminin Rusyada uygulanmasnn ardndan AA muhabirine yapt açklamada, VAR sistemiyle futbolda heyecan artt. Tabii ki bu bekleyi heyecann tavan yapmasna neden oluyor. dedi.

Sisteme ilikin olarak çeitli görülerin ortaya çktn hatrlatan Arc, öyle konutu:

Tabii ki bir heyecan getirdiine inanyorum. Hem seyirci hem de futbolcular ne olacak diye bekliyor. Bekleme sürecinde herkesin kafasnda bir soru iareti yer alyor. Pozisyon gol olmusa Bir problem mi var? sorusu insann kafasna taklyor. Kendim ayn zamanda bir tp adamym. Bekleme annda insanlarn vücudunu incelemek lazm. Vücuttaki adrenalin artyor.

Dünya Kupasnda baz ülkelerin VAR sistemine ilikin olumsuz deerlendirmelerinin hatrlatlmas üzerine Arc, kendisinin ayn fikirleri tamadn söyledi.

Ben ayn kanaatte deilim. diyen Arc, Türkiye liglerine baknca bir hata varsa söylenen büyük kulüplerin korunduu iddias ortaya çkyor. Basn tarafnda da küçük kulüpler tarafndan dillendiriliyor. Madem öyle bunu yenmemin en büyük uygulamas o zaman VAR sistemi. Hatal kararn geri dönüü VAR sistemiyle mümkün olacak. deerlendirmesini yapt.

- Türk hakemleri hazr

Uygulamada skntlarn var olduunu kabul eden Abdurrahman Arc, Bir yldr Türk hakem kardelerimiz hazlanyor. Zaten belli bir uygulamay doldurduktan sonra size UEFA ve FIFA tarafndan izin veriliyor. Uygulamalarda skntlar olabilir ama Türk hakemleri hazr. Sistemin uygulamadaki baars önemli. Sistemle hakem hatalar asgariye iner. VAR sistemi Türkiyeye yararl olacak. eklinde konutu.

Bugüne gelene kadar sistemin baz Avrupa ülkelerinin liglerinde uygulandn hatrlatan Arc, unlar söyledi:

Dünya Kupasda da uygulanyor. Önümüzdeki yl Türkiyede uygulanacak. Baz hakemlerin göremedii pozisyonlarda hatalar oluyor. Dünya Kupasnda da bunu gördük. Hatalar minimuma indime konusunda olumlu bir uygulama. O nedenle Türkiyede uygulanmasn destekliyoruz. Hem Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dernei olarak hem de eski bir hakem olarak sistemi destekliyoruz.

Ana Sayfaya Git