..Ve Stadyum Tamamlandı

Diyarbakır Stadyumu'nda, Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında 10 Mayıs'ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi hazırlıklar devam ediyor. Dev maçın oynanacağı statta çevre düzenlemesi, saha içi ve soyunma odalarında son çalışmalar yapılıyor. Kupa maçı nedeniyle kent merkezinde bulunan oteller 9-10 Mayıs tarihleri için doldu. Karşılaşmanın biletlerinin ise tükenmek üzere olduğu öğrenildi.

Haberler 09.05.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde yapm tamamlanan Diyarbakr Stadyumu, 10 Mays tarihinde Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasnda oynanacak Ziraat Türkiye Kupas ile görücüye çkacak. 33 bin kapasiteli ve UEFA standartlarna uygun olarak dizayn edilen stadyumda, Ziraat Türkiye Kupas hazrlklar son aamaya geldi. makineleri ile çevre düzenleme çalmas devam ederken, stada çkan ana yollar tamamland. Stadyumun klandrmas son kez denenirken, her iki kulübün kullanaca soyunma odalar ve koridorlar da son kez temizlendi. Saha çizgilerinin yarn çizilecei stadyuma kale direkleri de getirildi. Stadn iç ksmlarna dev Fenerbahçe ve Akhisarspor bayraklar aslarak süslendi. 4 takmn ayn anda hazrlk yapabilecei stadyumda çok sayda acil müdahale odalar, teknik direktör odalar, hakem odalar, basn görevlilerinin rahat çalmas için 3 ayr oda ve maç sonu teknik direktörlerin toplant düzenleyecei büyük bir salon, kupa maçna hazr hale getirildi.

Kupa maçnda bin 200 özel güvenlik görevlisi görev yapacak. Bu özel güvenlik görevlileri, 3 gün süren bir eitimden geçirildi. stanbuldan gelen güvenlik uzmanlar, 3 gün boyunca bin 200 özel güvenlik görevlisine maç öncesi, maç srasnda ve maç sonunda yapmalar ve uymalar gereken kurallar konusunda bilgiler aktard.

Öte yandan, stat çevresinde ise Antalya ve Manisa dahil bir çok kentten Spor Büro Amirliinde çalan polislerin de takviye kuvvet olarak maç günü Diyarbakrda olaca örenildi. Maçla ilgili de Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne bal bir çok ube ortak çalma yürüterek sk güvenlik önlemi ald. Ancak, güvenlik nedeniyle alnan önlemler hakknda açklama yaplmad.

Diyarbakr Otelciler Dernei Bakan Hava Doan, kupa maç nedeniyle kent merkezindeki otellerin tamamen dolduunu belirterek, Gerçekten youn bir sezon geçiriyoruz. Aslnda Diyarbakr için i sezonu. GAP turlar, münferit geziler ve firma temsilcileri younluklu olarak otellerde kalyordu. Ancak, bu hafta olaanüstü bir doluluk yayoruz. Ziraat Türkiye Kupasnn çok etkisi var. Basn, taraftarlar, Fenerbahçe ve Akhisarsporun taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupasnn temsilcileri... nanlmaz bir talep ve younluk var. Bir hafta önceden 9-10 mays tarihleri dolmutu. Scak sat almyoruz bu tarihlere. Sadece bizim otel deil, genel olarak bu doluluu yayoruz. Biz otelciler birbirimizden yer ister hale geldik. Merkez ve d ilçelerle birlikte 59 otel var. 26s turizm iletme belgeli. Buralarda yatak kapasitesi 4 bin 420, belediye ruhsatl otellerle birlikte yatak kapasitemiz 6 bini ayor dedi.

Bu arada Teleset Mobilya Akhisarsporlu futbolcular tayacak otobüs de Diyarbakra ulat. Yarn uçakla Diyarbakra gelecek kafileyi hava alanndan alacak otobüs, daha sonra futbolcular kampa girecekleri otele tayacak.

Karlamann biletlerinin de tükenmek üzere olduu örenildi. Her iki takm taraftarlarnn internet üzerinden biletleri satn ald örenilirken, Diyarbakrda yaayan sporseverler ise maça giremeyecek. Ayrca Pasolig kart olan Diyarbakrsporlu taraftarlar da bu maçta tribünde olmayacak. Kupa maçn sadece Teleset Mobilya Akhisarspor ve Fenerbahçe taraftar izleyebilecek.

Ana Sayfaya Git