Yıllarca hayalini kurdukları judoda rakip tanımıyorlar

Siirt’te yıllarca judo yapma hayali kuran ve bu hayallerine 2 yıl önce ulaşan görme engelli 3 arkadaş büyük başarılara imza attı. Türkiye şampiyonlukları elde eden arkadaşlar, Avrupa ve Olimpiyat dereceleri alarak ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

Haberler 25.08.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtli yüzde 70 görme engelli Bar Özer (20), yüzde 90 görme engelli Abdurrahim Özalp (20) ve yüzde 86 görme engelli Frat Kibici (19) adl üç arkada, yllarca judo yapma hayali kurdu. 3 arkada, iki yl önce öretmenlerinin tevikiyle Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüüne bal judo takmnda kayt yaptrd. Ksa sürede baarl sonuçlar elde etmeye balayan arkadalardan Bar Özer, 2016 ve 2017 yllarnda gençlerde iki Türkiye ampiyonluu, Abdurrahim Özalp 2016 ve 2017 yllarnda gençler ve büyüklerde üç Türkiye ampiyonluu, Frat Kibici de Gençlerde Türkiye ampiyonluu, büyüklerde de Türkiye 2ncilii elde etti. Büyük baarlara imza atan 3 arkada, Türkiyeyi yurt dnda temsil etmeyi hedefliyor.

Gidemediim için hayflanyordum

Judoyu severek yaptn aktaran Abdurahim Özalp, Judoya balamam arkadalarmn sayesinde oldu. Hatta onlar gidiyordu ben gidemediim için de çok hayflanyordum. Daha sonra örendim ki görme engelli kursu varm. Öretmenimin yardmyla baladm, azim gösterdim, yarmalara girerek derece yaptm. Dier görme engellilerin de bu kurslara katlmasn bekliyorum. Ailem bu baarlar görünce çok mutlu oluyor. Ve bana destek veriyorlar dedi.

Özgüvenim artyor

Bir eyler yapabildiini gördükçe öz güveninin arttn anlatan Frat Kibici, arkadalarnn tevikiyle balad judoda iyi bir noktaya ulatn söyledi. Kibici, judoya ilk baladnda biraz korktuunu ama zamanla kendine öz güveni olutuunu aktararak, Açkças spor yapmak çok houma houma gitti. Sürekli turnuvalara girdim ve 2015ten 2017 ylna kadar çok sayda Türkiye derecesi yaptm. Hocalarmz bize çok destek verdi diye konutu.

Bar Özer, spor yapmaktan çok keyif aldn belirterek, bu mutluluu sk sk ailesiyle paylatn aktard.

Spor yaparak mutlu olabilirler

Engelli sporcularla yakndan ilgilendiklerini aktaran takm antrenörü Selami Ünel ise unlar söyledi:

Bundan 2-3 yl önce farkl illerden gelen bu arkadalara biz her türlü destekte bulunduk. Bunlar bizim için özel insanlardrlar. Engellileri topluma kazandrma noktasnda hem bakanlmzn hem de il müdürlüümüzün çalmalar var. Onlar da yeteneklerini gösteriyorlar. Dereceden çok bunlar topluma kazandryoruz. Dier kardelerime sesleniyorum, evlerine kapanacaklarna gelip burada spor yaparak topluma entegre olabilir, spor yaparak da kendilerini mutlu hissedebilirler. Siirt Üniversitesinde görme engelliler kontenjannn açlmasn da büyüklerimizden talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git