Yeni kurtarıcı Alper Potuk

Hasan Doğan Sezonu Spor Toto Süper Lig’in 10. Haftası mücadelesi kapsamında Osmanlıspor’a konuk olan Fenerbahçe istediğini zor da olsa aldı. Sarı Lacivertliler 3 puana Alper Potuk’un akıl dolu golüyle ulaştı.

Haberler 29.10.2015 - 21:31 Son Güncelleme : 29.10.2015 - 21:31

İlk yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe ilk 15 dakika Osmanlısporu abluka altına aldı. Daha sonra bu baskıyı kıran Osmanlıspor seyirci avantajını da kullanarak rakibinin üzerine gitti. İlk yarıda çok fazla pozisyon bulamayan iki taraf soyunma odasına 0-0lık eşitlikle gitti.

ALPER POTUKTAN BAYRAM HEDİYESİ

Alperin harika golüyle 52. Dakikada öne geçen Fenerbahçe bu golden sonra çanakkale Geçilmezi oynadı. Golden sonra oyunun tek hakimi olan Osmanlısporun baskıları sonuç vermezken, maç Fenerbahçeliler için adeta işkenceye döndü.

Fenerbahçe; Kayseri, Galatasaray ve Osmanlı maçlarından 7 puan çıkardı ancak, sadece 3 gol attı, 2 gol yedi.

MAçIN ANALİZİ

OFSAYT!

4. dakikada Fenerbahçe Diegoyla golü buldu ancak ona pası veren Van Persie net ofsayttı....

Alper karşı karşıya atamadı!

5. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Van persienin pasında topla buluşan Alper, kaleci Moraesle akrşı karşıya kaldı. Vuruşunda Moraes topu ayaklarıyla çıkardı.

AMİNU, NDİAYEYE VERMEDİ

25te Osmanlıspor tehlikeli bir kontratak yakaladı. Aminu, 3 kişiye güzel bir çalım attı, şut şansı buldu, kaleye yerden şutunu ise son anda Volkan kornere çeldi. Aminu, NDiayeyi görse, Senegalli karşı karşıya kalacaktı.

YİNE ADELE SAKATLIĞI

28de Markovic sakatlandı. Sırp oyuncu direkt olarak soyunma odasına gitti. Oyuna Fernandao dahil oldu.

FENERBAHçEDEN PENALTI İTİRAZI

35de yapılan ortada Fernandaonun vurduğu kafa topunda, meşin yuvarlak Uğur Demirokun havadaki eline çarptı ve yön değiştirdi. Fenerbahçeliler penaltı beklerken hakem Hüseyin Göçek devam dedi.

UĞUR DEMİROK UCUZ KURTARDI

39da Musa çağıranın Diegoya sert faulü sonrasında Brezilyalı yerde kaldı. Hemen ardından ise Uğur Demirok, yerdeki Diegoya sol ayağıyla hafif bir tekme attı. Sinirlenen Diego sert tepki gösterirken, hakem iki oyuncuyu da uyardı.

İlk yarı 0-0 sona ererken, Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında gol atamadı.

ALPERTEN MÜTHİŞ VURUŞ

52de Alper Potuk Fenerbahçeyi harika bir golle öne geçirdi. Sol çaprazdan aldığı topu sağ ayağına çekti, uzak köşeye harika bir falso ile topu ağlara gönderdi.

Golde Fernandaonun havadan gelen topu indirip, sol kanattaki Alpere attığı pasın da rolü büyüktü.

ROBİN VAN PERSİE çOK YAKLAŞTI

59da Fenerbahçe ikinci gole çok yaklaştı. Hasan Alinin soldan ortasında Van Persie ayak soktu, top kaleci Moraesten döndü...

Hollandalı maç boyunca etkisizdi ancak Vitor Pereiranın onu çıkarmasından sonra Fenerbahçe ileride top tutmak bir yana, hücuma bile gidemedi.

Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmasa da Osmanlıspor, içeriyi orta yağmuruna tuttu. Fenerbahçe defansı hata yapmadı ancak Sarı Lacivertlilerin golü atar atmaz defansa çekilmesi ve vasatı aşamaması dikkat çekti.

Vitor Pereiranın Van Persieyi çıkarıp, Meirelesi oyuna alması, Kanaryayı daha da geriye çekti. Osmanlıspor oyunu domine etti.

Portekizli teknik adamın mutlaka başka bir oyun şablonu bulması gerekiyor. Bu skorun ardından Fenebrahçe 21 puana yükselirken, Osmanlıspor son 4 maçında 0 puan aldı ve 11 puanda kaldı.

DİEGO KENDİNİ BULUYOR

Fenerbahçenin iki sezondur çok tartışılan ismi Diego, Galatasaray maçının ardından bu maçta da çok iyiydi. Takım olarak hücuma gidemeyen Fenerbahçede belki de en çok mücadele eden oydu. Son dakikalarda Osmanlıspor beklerini kovalaması, her pozisyonda sonuna kadar savaşması takdir topladı. Maçın Osmanlısporun Senegallisi NDiaye ile birlikte en iyisiydi.

Kaynak: Ajanslar

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır