Yeni Malatyaspor, İstanbul'daki galibiyet hasretini sonlandırdı

Süper Lig ekiplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor, İstanbul takımlarına karşı deplasmanda kazanamama serisini Beşiktaş galibiyetiyle sonlandırdı.

Haberler 17.12.2019 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süper Ligin 15. haftasnda Beikta deplasmanda 2-0 yenen sar-siyahl ekip, üçüncü sezonunu geçirdii ligde daha önce stanbul takmlaryla d sahada yapt 11 maçtan 9 malubiyet, 2 beraberlikle ayrlmt.

2017-2018 sezonunda Kasmpaa, Fenerbahçe, Medipol Baakehir, Beikta ve Galatasaray ile stanbulda yapt maçlar kaybeden BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2018-2019 sezonunda ise deplasmanda Fenerbahçe, Galatasaray, Beikta ve Kasmpaaya yenilmi, Medipol Baakehir ile berabere kalmt.

Bu sezon Kasmpaa maçnda da beraberlik alan sar-siyahllar, Beikta karsnda Bifouma ve Jahovicin att gollerle sahadan 3 puanla ayrlp stanbuldaki galibiyet hasretini noktalad.

Malatya ekibinin stanbul deplasmannda ald sonuçlar öyle:

Sezon Rakip Sonuç

2017-2018 Kasmpaa 3-2

Fenerbahçe 3-1

Medipol Baakehir 1-0

Beikta 3-1

Galatasaray 2-0

2018-2019 Beikta 2-1

Medipol Baakehir 1-1

Kasmpaa 3-0

Fenerbahçe 3-2

Galatasaray 3-0

2019-2020 Kasmpaa 2-2

Beikta 0-2

- Be maç sonra galibiyet sevinci yaad

Süper Ligin 9. haftasnda sahasnda stikbal Mobilya Kayserisporu 4-0 yendii maçtan sonra çkt 5 karlamada 4 beraberlik ve 1 malubiyet yaayan sar-siyahllar, ligde kazanamama serisini de sonlandrm oldu.

- Adis Jahovic gol atmaya devam ediyor

BtcTurk Yeni Malatyasporun forveti Adis Jahovic de att gollerle takm srtlyor.

Yaz transfer döneminde Konyaspordan kadroya dahil edilen 32 yandaki Makedon golcü, geride kalan 15 haftada da forma giyerken, rakip fileleri 10 kez havalandrd.

Gösterdii performansla dikkatleri üzerine çeken Jahovic, gol krall yarnda zirve mücadelesi veriyor.

- Malup ettii takmlara Beikta da ekledi

Sar-siyahllar, Süper Ligde mücadele ettii 3 sezonda karlat rakiplerinden sadece Beikta ve Bursasporu yenememiti.

Malatya ekibi bu hafta Beikta karsnda ald 2-0lk sonuçla malup ettii takmlar listesine Beikta da ekledi.

Yeni Malatyasporun Süper Lig tarihinde karlat ancak yenemedii tek takm Bursaspor olarak kaytlara geçti.

- çelikel: Güzel bir oyunla 3 puan kazandk

Yeni Malatyaspor Kulübü Basn Sözcüsü Hakk çelikel, AA muhabirine yapt açklamada, Süper Ligde baarl bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Süper Ligin 15. haftasnda zorlu rakipleri Beikta 2-0lk yenmenin mutluluunu yaadklarn ifade eden çelikel, sözlerini öyle sürdürdü:

Beikta maçnda güzel bir oyunla 3 puan kazandk. Öncelikle bu galibiyeti tüm Malatyaya armaan ediyoruz. Takmn, camiann ihtiyac olan bir galibiyetti. O yüzden çok mutluyuz. Ayrca Süper Ligde mücadele ettiimiz son üç sezonda stanbul takmlarna kar galip gelemiyorduk. stanbuldaki galibiyet hasretimizi Beikta maçyla sonlandrmak bizi ayrca mutlu etti. Futbolcularmza bizlere bu sevinci yaattklar için teekkür ediyoruz.

çelikel, ligdeki baarl gidiat sürdürmek isteklerini belirterek, Sezonun ilk yarsnn tamamlanmasna iki maçmz kald. Bu iki maç kazanp hedefimize doru emin admlarla ilerlemek istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Hakk çelikel, karlamann hakemi Yaar Kemal Uurlunun yönetimini de çok beendiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git