Yeni Malatyaspor pes etmek istemiyor

Futbolculuk kariyerinde 5 sezon Malatyaspor formasını giyen ve şu an Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da antrenörlük yapan Mert Korkmaz: "Zor bir dönem ama umut her zaman vardır. Matematiksel olarak devam ettiği sürece umut her zaman devam eder. Onun için biz Yeni Malatyaspor'a yakışanı yapmaya çalışıyoruz"

Haberler 23.03.2022 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MALATYA (AA) - VOLKAN KAK - Futbolculuk kariyerinde Malatyasporda 5 sezon boyunca 44 numaral formay terleten Mert Korkmaz, u an antrenör olarak görev ald Öznur Kablo Yeni Malatyasporun zor bir dönemden geçtiini, ancak ligde kalma umutlarnn olduunu söyledi.

Spor Toto Süper Ligde 20 puanla son srada bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspora 28. haftada göreve gelen teknik direktör Cihat Arslann ekibinde yer alan Mert Korkmaz, AA muhabirine yapt açklamada, memleketi Malatyada hem futbolcu hem antrenör olarak görev yapmaktan son derece mutlu olduunu belirtti.

Malatyada geçmite yaklak 4,5 yl futbolcu olarak hizmet ettiini, Yeni Malatyaspor 1. Ligdeyken teknik direktör olarak da 10 hafta görev yaptn anlatan Korkmaz, imdi de teknik direktör Cihat Aslann ekibinde yardmc antrenör olarak takma katk salamaya çaltn bildirdi.

Korkmaz, görevini en iyi ekilde yapma gayretinde olduunu dile getirerek, öyle konutu:

Zor bir dönem ama umut her zaman vardr. Matematiksel olarak devam ettii sürece umut her zaman devam eder. Onun için biz Yeni Malatyaspora yakan yapmaya çalyoruz. Ligin sonunu bilemeyiz ama u an sonuncu srasndayz. Kimse takmn ligde burada olmasn istemez ancak maçlara bize yakan ekilde, kazanmak için çkacaz. Buraya geldiimizde moralsiz bir takm vard. Bunun takm olarak tepkisini Adana Demirspor maçnda gösterdik. Bu Altay maçnda devam edebilirdi, kazanmaya en kötü berabere bitebilirdi ama hakemin verdii yanl karardan malup olduk. Zaten hakemlerin genel anlamda VAR ile yapt bir süre yanl var. Önümüze bakyoruz. Nerede olursak olalm her maça kazanmak için çkacaz.

- nönü Stadnn bizde hatras çoktur

Futbolculuk döneminde Malatyada yaadklarn anlatan Mert Korkmaz, öyle devam etti:

Eski nönü Stadnn bizde hatras çoktur. O zaman takma devre arasnda geldiimde 12 puan vard, çok zor artlardayd takm. Kümede kalma ihtimali çok düüktü, yüzde 10-15lerden bahsediliyordu. Biz o dönem onu baardk. Ligin ikinci yarsnda en fazla puan toplayan ve en az gol yiyen takmdk, kümede kaldk. Nasip, ksmet, inallah buras için de olur. Ancak u an iin antrenörlük tarafndaym. Güzel günlerdi, seyirciyle bütünleen bir takm vard. O kadroyla UEFAya da gitmitik.

- Kimseye doru düzgün açklama yaplmyor

Korkmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Ligde kalan haftalarda görev yapacak hakemleri yeniden belirlemesiyle ilgili unlar kaydetti:

Takmlarn yöneticileri, tepkilerini gösteriyor. Kimse anlam veremiyor olanlara ancak beni de çok artmyor olanlar. Bizce de çok doru gitmiyor baz eyler. Bu da onlardan bir tanesi. Kimseye doru düzgün açklama yapmyor neden böyle olduuna dair. Bu duruma kulüp bakanlar da tepkilerini gösteriyor. Kümeden dümenin kaldrlmasn talep edenler var, göreceiz. Gönül ister ki iler düzgün yürüsün ancak inandrcln kaybetti. Sürekli bir deiiklik oluyor. nallah doru yolu buluruz.

Geçmite yerli oyuncunun daha fazla olduunu anmsatan Korkmaz, Kalite olarak bizim dönemdeki oyuncu kalitesi daha iyiydi. Ancak maddi anlamda gelirler de bu kadar deildi. Kalite ve seyirci potansiyeli daha iyiydi. u an tribünlerde yardan fazla boa oynuyorsun. Eskiden seyir zevki daha iyi ve güzeldi. Ama günümüzde inallah daha iyi yerlere geliriz. Daha dorusu Türk futbolu ile Avrupa arasndaki makas çok açld. Onlar ald ban gitti biz yerimizde sayyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git