Yeni Malatyaspor pes etmiyor

Sarı-siyahlılar bu sezon Süper Lig'de oynadığı 13 maçın 5'inde yenik duruma düşmesine rağmen 90 dakika sonunda puan almayı başardı

Haberler 26.12.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Malatyaspor, bu sezon Süper Ligde yenik duruma dütüü maçlarda yapt geri dönülerle dikkati çekiyor.

Sar-siyahllar ligde oynad 13 karlamann 5inde yenik duruma dütü. Söz konusu 5 maçn 1ini kazanan Malatya ekibi, 4 karlamadan ise beraberlikle ayrld.

Yeni Malatyaspor son geri dönüünü ise ligin 14. haftasnda lider Aytemiz Alanyaspor karsnda yapt. Maçn 32. dakikasnda 1-0 geriye düen sar-siyahllar, 60. dakikada Adem Büyükün att golle deplasmandan 1 puanla ayrlmasn baard.

Malatya ekibi, bu sezon Göztepe (1-1), Gaziantep FK (2-2), Medipol Baakehir (1-1) ve Aytemiz Alanyaspor (1-1) karlamalarnda geri dümesine ramen 1 puanla ayrlrken, 6. haftada sahasnda Gençlerbirlii müsabakasnda yenik dümesine ramen 3 puanla ayrlarak önemli bir baarya imza att.

DEPMASMANDA SON 3 MAçINI KAYBETMED

Bu sezon iç sahada baarl grafik çizen Yeni Malatyaspor, deplasman karnesini de düzeltmeye balad.

Yeni Malatyaspor, bu sezon deplasmanda oynad 7 karlamadan 1 galibiyet, 3er de beraberlik ve malubiyet ald.

Ligin 10. haftasnda deplasmanda Gaziantep FK ile 2-2 berabere kalan sar-siyahllar, Süper Ligin 12. haftasnda Fenerbahçeyi deplasmanda Adem Büyük, Umut Bulut ve Ndayishimiyenin golleriyle 3-0 malup ederek, 3 puan hanesine yazdrd.

Ligin 14. haftasnda ise lider Aytemiz Alanyaspora konuk olan sar-siyahllar, bu karlamadan da 1 puanla döndü.

Deplasmanda son 3 maçn kaybetmeyen Malatya ekibi, iç sahadaki baarsn deplasmanda da sürdürmeyi hedefliyor.

çELKEL: SAHADA VERLEN MÜCADELE BZ SEVNDRYOR

Yeni Malatyaspor Kulübü Basn Sözcüsü Hakk çelikel, son haftalarda takmn gösterdii performanstan çok memnun olduklarn söyledi.

çelikel, lider Aytemiz Alanyaspor deplasmanndan puanla döndükleri için mutlu olduklarn belirterek, öyle devam etti:

Karlamada çok iyi mücadele ettik. Alanyaspor iyi bir takm ancak biz de iyiyiz. yi bir mücadele oldu. ki takm da kutluyorum. lk yarda, iyi oynadmz dakikalarda bir gol yedik. Karlamann ilk yarsn 1-0 geride kapattk ama pes etmedik. Mücadelemizi sonuna kadar sürdürüp 1-1i yakaladk, ikinci golü de atabilirdik. Alanyaspor topla oynama yüzdesinde iyiydi ama biz daha net gol pozisyonlarna girdik. Yenebilirdik ama olmad. Her iki takm da kutluyorum. Hafta sonu sahamzda Büyükehir Belediye Erzurumspor ile önemli bir maç oynayacaz. Hedefimiz bu karlamadan 3 puanla ayrlmak. Bunun için elimizden geleni yapacaz.

Bulunduklar konumun iyi olduunu aktaran çelikel, Her geçen gün daha iyiye doru giderken sahada verilen mücademiz de artyor. Bu bizim için ümit verici. Bundan sonraki maçlarda daha da iyi oynayp Yeni Malatyasporu hak ettii yere getireceiz. dedi.

çelikel, bu sezon 5 maçta yenik duruma dümelerine ramen geri dönü yaptklarn hatrlatarak, unlar kaydetti:

Bu sezon takm ruhu ve uyumumuz çok iyi. Sahada verilen mücadele bizi sevindiriyor. Futbolcu arkadalarmz müsabakalarda koordineli hareket ediyor, bu teknik direktörümüz Hamza Hamzaolunun eseri. Bu sezon iyi bir takm kurduk, bu aldmz sonuçlardan görebiliyoruz. Takmmz organize oynayp iyi mücadele ediyor. Bu sonuçlara da yansyor. u an Yeni Malatyaspor ligde kolay kolay yenilmeyen bir takm pozisyonunda. En ciddi karlamalar bile yenebilecek kapasitedeyiz.

Ana Sayfaya Git