Yeni Malatyaspor’da Şok İstifa!

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberler 14.09.2017 - 16:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erturul Salam, yapt yazl açklamada, Yeni Malatyaspordaki görevinden sözlemesindeki fesih bedelini ödeyerek ayrldn belirtti.

stifa sürecine deinen Salam, u ifadeleri kulland:

15 Haziranda baladm Evkur Yeni Malatyaspor teknik direktörlüü görevinden bugün itibaryla ayrlm bulunmaktaym. Son derece olumlu bir enerji ile baladmz bu deerli görevde çok net bir ekilde sportif yaplanma, transfer sürecindeki seçimler ve kadro planlamas noktasnda yaadmz fikir ayrlklar bu sonucu kaçnlmaz klmtr. Antrenman ve kamp tesislerinin verilen sözlere ramen halen bitirilememesi ise bizim futbolcu kardelerimize mahcup olmamza yol açm, bu da ayrlk kararmzda belirleyici olmutur.

Erturul Salam, sözlemesini tek tarafl olarak feshettiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Baarnn olmazsa olmaz, fikir birlikteliinin salanabilmesinin mümkün görünmedii gerçei ile sözlememde yazl olan tek tarafl fesih bedelini de ödeyerek bu karar alm bulunmaktaym. Görevde kaldmz süre içerisinde desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Bakan Yardmcs Sayn Öznur çalk bata olmak üzere bütün Malatya halkna, her frsatta bize sevgilerini hissettiren futbolseverlere ve sezonun bandan bu yana zor artlarda mücadelelerini sürdüren futbolcu kardelerime teekkürü bir borç bilirim. nallah Yeni Malatyaspor yllardan sonra mücadele ettii Süper Lig serüveninde hak ettii güzel günlere kavuacaktr.

ERTURUL SALAM KMDR?

19 Kasm 1969da Zonguldakta doan Erturul Salam, ilk, orta, lise eitimini Erelide tamamladktan sonra bu dönem içerisinde Ereli Erdemirsporun minik, yldz, genç ve amatör takmlarnda futbol oynayp, daha sonra Yldz Teknik Üniversitesi Metalurji ve malzeme mühendislii bölümünü kazand. Yldz Teknik Üniversitesiye kayt yaptrrken, o dönemde Fenerbahçenin alt yapsnda görevli olan Ylmaz Yücetürkün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takmna gitti. Daha sonra incirlide çalmaya devam etti.

Burada hem futbol hem de üniversite hayatn devam ettirdi. Samsun Spor Akademisi (Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu)nde Antrenörlük Eitimi bölümünü bitirdi daha sonra ayn bölümde master yapt. Ayn zamanda Genç Mill Takm formasn giydi. Bir sezon sonra 1986 ylnda Fenerbahçeden ayrlp, Gaziantepspora transfer oldu. lk profesyonel futbol hayat böyle balamt. Sonra Gaziantepte bir sene daha oynayp Samsunspora transfer oldu. Samsunsporda her yl yükselen bir grafikle 5 sezon forma giydi ve Beikta, Fenerbahçe ve Galatasaray onu renklerine balamak için yara girdi. Bu transfer yarnn sonunda, 1994-1995 sezonunda Erturul Salam Beiktala anlaarak, Siyah Beyazl formay 6 yl giydi. Erturul Salam n ilk sezonunda baarl performans ve 28 golü, Beikta ampiyonlua tad. Siyah Beyazl formayla 6 sezonda toplam 167 lig maç oynad ve 103 gol att. Forvet olarak baarl olan ve birçok önemli gole imza atan Erturul Salam, John Toshackn döneminde defansta da görev yapt. 2000-01 sezonunda Erman Güraçar ile takas edilerek Samsunspora dönü yapt ve 2003 ylnda futbolu brakana dek burada forma giydi.

Erturul Salam 2002-03 sezonunda futbolu brakt Samsunsporda sonraki sezon için antrenörlük yapmaya balad. Eski hocas Gigi Multescunun istifas ile bir süre teknik adamlk yapp, Erdoan Arcann gelmesi ile yardmc teknik adam olarak görevine devam etti. 2004-05 sezonunda ise teknik direktör olarak görev yapmaya balad. lk turnuvas olan Karadeniz TSYD Kupasnda Akçaabat Sebatsporu finalde 4-1 yenerek kupay ald. Sezona iyi saylabilecek bir balangç yapan Samsunsporda, Salam 5 tane as futbolcusunu takmn huzurunu bozduklar için kadro d brakt. Sezonun gerisi de gergin geçti. Salam, Sebatspor maçnda hakeme söylediklerinden dolay 15 gün ceza ald. 1-0lk Diyarbakrspor yenilgisi sonras ise taraftardan tepki gördü.[2] Sezon sonunda da istifa etti. Salamn çaltrd Samsunspor, 34 maçta 10 galibiyet 8 beraberlik ve 16 malubiyet alarak 38 puanla 12. oldu.

Samsunspordan istifasndan bir ay sonra Salam, bir önceki sezon dümekten zor kurtulan Kayserispor ile anlat. Salaml Kayserispor sezona çok iyi balad. Ligin ilk yarsn üçüncü olarak tamamladlar. Bu baar ile devre arasnda sözlemesi iki yl daha uzatld. Ocak 2006da yaynlanan UEFA ampiyonlar Ligi dergisi The Champions, Salam gelecek vadeden 20 teknik direktör listesine koydu. Salam, Türkiyeyi temsil eden tek isimdi.[3] Bu dönemde eski takm Beikta, teknik direktör Rza çalmbaydan ayrlnca, Salama teklifte bulundu ancak Salam bunu reddetti.[4]Salam, ikinci yarda ilk yardaki performansn sürdüremedi. Üçüncü Beiktan 3, dördüncü Trabzonsporun ise 1 puan gerisinde, ayn puan ald Gençlerbirliini averaj ile geçip 51 puanla 5. olan Kayserispor, UEFA Intertoto Kupasna katlma hakkn da elde etti. Bu da Kayserisporun ilk Avrupa maceras olacakt. Takm, sezon içinde Fenerbahçe ve Galatasaraydan sonra en golcü takm olmutu. Türkiye Kupas gruplarnda ise birinci olup, çeyrek finalde Beiktaa elendiler.

Kayserispor sezonu UEFA Intertoto Kupas maçlar ile açt. 2. turdan balad kupada önce Macaristan takm MFC Sopronu eledi. 3. turda ise Yunan takm A.E. Larissay eledi. Böylece UEFA Kupasna katlma hakk kazand. 2. turdan girdikleri kupada Arnavut takm KF Tiranay elediler. 3. tur Hollanda takm AZ Alkmaara deplasmanda 2 gol atp 3-2 yenildiler, kendi sahalarnda ise 1-1 berabere kalarak elendiler. Ligde ise ikinci yarnn bandaki performans ile ilk 3 sray zorladlar. Mays aynda, Salam Gaziantep maçnda hakeme dedikleri yüzünden yine 3 maç ceza ald. Lig sonunda ise üçüncü Galatasarayn 5, dördüncü Trabzonsporun 1 puan gerisinde kalp 5. oldu ancak Avrupa Kupalarna gidemedi.

Ana Sayfaya Git