Yere düşen Türk bayrağını dalgalandıran Şırnaklı çocuklarla maç yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak'ın Ayvalık köyünde buldukları Türk bayrağını kendi imkanlarıyla diktikleri direğe asarak dalgalandıran çocuklarla futbol maçı yaptı.

Haberler 20.06.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Bak, rnaktaki temaslar kapsamnda, askeri konvoyun geçii srasnda yere düen Türk bayran çamurdan çkardktan sonra güzelce ykayp göndere çeken rnakl örencilerin daveti üzerine Beytüebap ilçesine bal Ayvalk köyüne geçti.

Köyde, daha önce Bakanlkta misafir ettii rnakl çocuklarla bir araya gelen Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Tekilat Bakan Muharrem Kasapolu, rnak Valisi Mehmet Aktan da katlmyla çocuklarla ehit Astsubay Ömer Koca lkokulu bahçesinde yaplan sentetik sahada maç yapt.

3-3 berabere tamamlanan karlamann ardndan açklama yapan Bak, çocuklar daha önce Ankaraya davet ettiini hatrlatt.

Ankarada Bakanlkta onlar misafir etmitim. Orada bana, Bizimle top oynar msn? dediler. çocuklarmzn davetine icabet ettik ve buraya küçük bir hal saha yaptk. Onlarla keyifli vakit geçirdik. diyen Bak, öncelikle bayra ilk bulan Ahmeti tebrik ettiini belirtti.

Bak, Ahmetin arkadalar ile büyük bir duyarllk gösterdiine iaret ederek, Vatann, bayran, milletin deerini ortaya koydular. Onlar tebrik ediyoruz. çocuklarla güzel bir maç oynadk ve berabere bitti. Bunlar iyi futbolcular. Hepsi futbolu, sporu seviyor. dedi.

- Bölgede sporun gücünü kullanmak gerekiyor

Sporun gücünün terörü yeneceini, bunun sloganlar olduunu dile getiren Bak, Bölgede sporun gücünü kullanmak gerekiyor. Terörün etkisini kaldrmak için gençlerimizin da yerine spor salonlarna, havuzlara, gençlik merkezlerine, spor sahalarna gitmelerini arzu ediyoruz. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sporun içinden gelen biri olarak, spora ve gençlere çok büyük deer verdiini söyleyen Bak, Türkiyenin dört bir tarafna spor tesisleri yaptklarn aktard.

Ayvalk köyüne bir saha yaptklarn, bir saha daha kazandracaklarn anlatan Bak, Burann gençleri youn bir ekilde futbol a. Spora yönelik büyük bir coku var. Bizler de bu tesisleri yapmaya devam ediyoruz. eklinde konutu.

Kocaman yürekli çocuklar tebrik ettiini dile getiren Bak, unlar kaydetti:

24 Haziran seçimlerine doru gidiyoruz. Bu seçimlerde ülkemizin gelecei için güçlü Meclis, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye olarak bunlar bizim geleceimiz. Bunlarn saduyusu, teröre kar dik durular, bayraa olan sayglar bizlere umut veriyor. nanyoruz ki bu bölgede saduyu kazanacak, vatann seven gençlerimiz gelecee doru salam admlarla yürüyecekler. Sporun birletirici gücü bu bölgede terörü yenecek ve terör tamamen ortadan kalkacak. Gelecek çok daha güzel olacak. Artk yaylalarda insanlarmz piknik yapabiliyor, sahalar yaplyor, insanlar futbol, basketbol oynuyor. Munzur çaynda rafting yaplyor. Bu bölgelerde spor aktivitelerini artracaz ve daha fazlasn yapmaya çalacaz.

- Terör bu ülkenin gündeminden kalkmaldr

Türkiyenin her tarafndan amatör kulüplere destek verdiklerini söyleyen Bak, Terör bu ülkenin gündeminden kalkmaldr. Bu noktada güvenlik güçlerimiz çok youn mücadele ediyor. Onlara dua ediyoruz ve yaptklar baarl operasyonlarn devamn arzu ediyoruz. Biz bölgede sporun konuulmasn, kültürün konuulmasn arzu ediyoruz. Bir yandan yatrmlar bir yandan spor tesisleri geliyor. Sporun gücünün terörün gücünü, uyuturucuyu yeneceine inanyoruz. ifadelerini kulland.

çocuklarn spor yapmasn, vatanna, milletine bal olmasn istediklerini dile getiren Bak, tekrar bir araya gelmek istedikleri çocuklar maçlara davet ettiklerini belirtti.

- Favorim Almanya

Bakan Bak, Dünya Kupasn kimin kazanacana dair sonu üzerine, u deerlendirmede bulundu:

Dünya Kupas sürprizlerle balad. Almanya Meksikaya kar kaybetti. Tabii her zaman turnuva takm. spanya Portekiz maçn izledik. Ronaldonun 3 golü var. Ardndan Brezilya berabere kald, favorilerden bir tanesi. spanya yine ayn spanya, dengeli ama biraz yal bir takm. Belçika 3-0 galip geldi. ngiltere son dakikada att ve galip geldi. Finalde sürpriz gelebilir ama benim favorim Almanya. Kaybetmesine ramen yola devam edeceine inanyorum finale kadar. Sürpriz yapacak takm da Belçika olabilir. Genç bir takm. Ronaldo da bu formunu korursa Portekizi üst sralara tar. Yar finale tar, final de yapabilir çünkü en son Avrupa ampiyonu Portekiz.

Ana Sayfaya Git