Yeşil sahaların kardeş futbolcuları

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinde forma giyen birçok yıldız oyuncunun kardeşi de kariyerini futbolcu olarak devam ettiriyor.

Haberler 22.11.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz transfer döneminde spanya temsilcisi Real Madride 100 milyon avro bedelle transfer olan 28 yandaki Belçikal Eden Hazardn kendisinden 2 ya küçük kardei Thorgan Hazard, ayn dönemde 25.5 milyon avroya Alman ekibi Borussia Dortmunda transfer oldu.

Kendileri için toplamda 125.5 milyon avro bonservis ödenen kardeler, Belçika Milli Takm için ter döküyor.

Sol açkta oynayan Hazard kardeler, 2012 ylnda Chelseaye transfer olmu fakat Thorgan Hazard forma ans bulamam ve 2015te Borussia Mönchengladbachn yolunu tutmutu.

- Hernandez kardeler iki büyük ligde

Fransz futbolcu Lucas Hernandez, sezon banda Atletico Madridden Bayern Münihe 80 milyon avroya transfer olurken, kendisinden 1 ya küçük kardei Theoyu Milan, Real Madridden 20 milyon avro bedelle kadrosuna katt.

Kariyerine spanyann Rayo Majadahondann genç takmnda balayan Lucas, 2007de katld Atletico Madridde 2015 ylnda A Takma yükseldi. 23 yandaki oyuncu Madrid ekibinde 110 kez forma giyerken, Fransa Milli Takm formasn 16 kez terletti.

Abisi gibi Rayo Majadahondann altyapsnda yetien Theo Hernandez, 2007de Atletico Madride, 2017de ise Real Madride transfer oldu. Burada istediini bulamayan 22 yandaki oyuncu yaz transfer döneminde talyan ekibi Milana katld.

- Lukaku kardeler talyada bulutu

Belçikal golcü oyuncu Romelu Lukaku, 65 milyon avroya Manchester Uniteddan ntere transfer olurken, bir ya küçük kardei Jordan Lukaku da talyan ekibi Lazioda top koturuyor.

Romelu Lukaku, 2017de Manchester Uniteda katlm, çkt 96 maçta 42 gol atmt.

Kariyerine abisi gibi Anderlechtte balayan ve sol bek pozisyonunda oynayan Jordan Lukaku ise Lazio ile 2017 ylnda Süper Kupa ampiyonluuna ulamt.

Lukaku kardeler gibi futbolcu olan babalar Roger Lukakunun bir dönem yolu Türkiyeden geçti. Gençlerbirlii formasyla 30 maça çkan Roger Lukaku, üç gol att.

- Paul Pogbann 2 abisi de futbolcu

ngiltere Premier Lig takmlarndan Manchester Unitedn 2016da transfer rekoru krarak renklerine balad Fransz futbolcu Paul Pogbann bir dönem Gençlerbirliinde de forma giyen abisi Florentin Pogba, Fransz kulüplerinde balad profesyonel kariyerini Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takmlarndan Atlanta Unitedda sürdürüyor.

29 yandaki Florentin Pogbann ikiz kardei Mathias ise spanyada alt liglerde forma giyiyor.

- Johan Martial kardeinin gölgesinde kald

Manchester United ve Fransa Milli Takmnda forma giyen Anthony Martialn abisi Johan Martial kardei kadar kariyerli bir hayata sahip olamad.

Profesyonel futbol hayatna Fransann Bastia takmnda balayan 28 yandaki oyuncu, Stade Brest, Troyes, Maccabi Petah Tikva ve Ashdod takmlarnda forma giydi. Johan Martial, aktif futbol hayatn Yunanistan Süper Liginde bulunan Panetolikosta sürdürüyor.

- Hakan çalhanolunun kardeinin yldz parlamad

talya Serie Ada Milan formas giyen milli oyuncu Hakan çalhanolunun kardei Muhammed de futbol hayatna Almanyann alt liglerinde devam ediyor.

Kariyerine, kendisinden 1 ya büyük abisi Hakann da forma giydii Mannheimin genç takmnda balayan 24 yandaki Muhammed çalhanolu, Türkiyede Gümühanespor, Karagümrük ve Bayburt Özel darede forma giydi.

Ana Sayfaya Git