Yetiştirme yurdundan dünya şampiyonasına

Diyarbakır’da ailesi tarafından maddi imkansızlar yüzünden verildiği yetiştirme yurdunda büyüyen Mukadder Batır, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde tanıştığı kick boksta 5’i altın, 10 madalya kazandı. Üniversite okuyan ve Türkiye’yi, Macaristan’da yapılacak Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda temsil edecek olan Batır’ın hayali öğretmen olmak.

Haberler 23.10.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dünyaya geldikten bir süre sonra babasn kaybeden ve ailesi tarafndan maddi imkanszlklar yüzünden yetitirme yurduna verilen Mukadder Batr (22), 2012 ylnda yaplan 19 Mays Gençlik ve Spor Bayram gösterilerinde kick boksa merak sard. Antrenörü Ufuk Ertaa giderek bu sporu yapmak istediini söyleyen Batr, bu sporla uramaya balad. 9 Eylül Üniversitesi Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulunda da öretmenlik okumaya balayan Batr, katld müsabakalarda 5 Türkiye ampiyonluu, 3 Türkiye 3ncülüü, 1 Avrupa 2ncilii ve 1 de Avrupa 3ncülüü olmak üzere toplam 10 madalya ald. Batr, 4-12 Kasm tarihleri arasnda Macaristann bakenti Budapetede yaplacak olan Dünya Kick Boks ampiyonasnda Türkiyeyi temsil etme hakk da kazand.

Batr: Hedefim bayramz göndere çekmek

Kick boksla tanma hikayesini anlatan Mukadder Batr, 2012de uan bulunduum spor kulübü valiliin önünde 19 Mays Gençlik ve Spor Bayram nedeniyle gösteri yapyordu. Ben de Ufuk hocama gittim. Bu sporu yapabileceimi dile getirdim. O da sa olsun salonuna çard. Bu ekilde baladm. Dünya ampiyonasnda Diyarbakr temsil edeceim, her eyden önce ülkemi temsil edeceim. 70 kilogramda low kick brannda katlyorum. Türkiyede 5 altn madalya aldm. 3 Türkiye 3ncülüüm var. Avrupada da 2ncilik ve 3ncülüüm var. Dünya ampiyonasndaki hedefim altn madalya almak, ülkemi en iyi ekilde temsil etmek, stiklal Marmz duyurabilmek ve bayramz göndere çekmek dedi.

Örnek olmak bana mutluluk veriyor

Ailesinin durumu kötü olduu için yllar önce kendisini çocuk yuvasna verdiini aktaran Batr, Okuyup daha iyi yerlere gelebilmem için yurda verdiler. Orada benim gibi birçok kardeim var. Milli olmamla ve aldm derecelerle onlara örnek olabiliyorum. Bu da bana mutluluk veriyor. Kendilerine güvenleri olursa yapamayacaklar hiçbir ey yok. Olimpiyatlara katlamadmz için en son Dünya ampiyonasna kadar gidebiliyoruz. En zirvede kalmak istiyorum. Bu yüzden çalyorum. Tek hayalim öretmen olup benim gibi yurtlarda büyümü örencilere sahip çkabilmek, onlarn yannda olabilmek. Ufuk hocam maddi manevi her konuda destek oldu. çok emei var üzerimde. Büyükehir Belediye Bakanmz da burada bana kalacak yer ayarlad. nanyorum ki spora ve sporcuya destek salanrsa Diyarbakrdan daha çok ampiyon çkar. Buna gönülden inanyorum. Sponsorlarn desteiyle çok daha iyi olur diye konutu.

Alan: Hedefimiz daha fazla madalya almak

Kick Boks Milli Takm Antrenörü Hac Heybet Alan ise, birçok ampiyon sporcular olduunu dile getirerek, unlar kaydetti:

Mukadder de bunlardan biri. nallah birincilikle döner. Geçen ay Makedonyada yaplan ampiyonada milli takm antrenörü olarak görev aldm. Toplamda 42 madalya alp ülkemizi en iyi ekilde temsil ettik. Amacmz dünya ampiyonasnda ülkemizi daha fazla madalya ile daha iyi temsil edebilmek

Ana Sayfaya Git