Yılmaz Vural: Futbol yeniden dizayn edilmeli

TFF 1'inci Lig'de koronavirüs salgını yüzünden verilen ara sonrası sağlık testinden geçip Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde antrenmanlara yeniden başlayan Akhisarspor'da teknik direktör Yılmaz Vural, önümüzdeki süreçte futbol liglerinin yeniden dizayn edilip gelir adaletsizliğinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Haberler 05.05.2020 - 23:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en çok takm çaltran teknik adam olan Vural, Yaadmz süreç bir frsat. Süper Ligde bir kulüp yaync kurulu ve Futbol Federasyonundan yllk 100 milyon TL gelir elde ederken 1inci Ligde bu rakam 12 milyon, 2nci Ligde 2, 3üncü Ligde ise 1 milyon TL. Bütün genç futbolcularn yolu 3üncü Ligden geçiyor ama oradaki artlar iyi deil. 1inci Ligde 12 milyon TL gelir elde etmesine ramen baar hedefiyle 70 milyon TLye, 50 milyon TLye kurulmu takmlar var dedi.

BRçOK KÖKLÜ KULÜP, TARH OLDU

Akhisarsporun rakipleri arasnda maa ve prim ödemeleri konusunda en az sorun yaayan ekiplerden biri olduunu belirten Ylmaz Vural, Kulübümüz ödemelerin yüzde 80ini yapt ancak tüm liglerde takmlarmz skntl. Hiçbir kriter koymadan Süper Ligde 14, 1inci Ligde 10 yabanc alnabiliyor. 8 milyon euro ücretle yabanc oynatan kulüpler var ama dier takmlarn skntlar farkl. Baar hedefiyle borçlanan, Finansal Fair Play kriterleriyle sürekli puan silme cezalar alan Gaziantepspor, Mersin dman Yurdu, Orduspor gibi birçok köklü kulüp tarih oldu. Artk kulüplerimizi korumamz gerekiyor diye konutu.

Futbol Federasyonu Salk Kurulundan liglerin yeniden balayabilmesi için kendilerine 31 sayfalk protokol geldiini belirten Vural, protokoldeki tüm maddeleri uygulayabilecek kulübün çkmasnn zor olduunu da ifade etti.

Ana Sayfaya Git