Yine faşizan spor holiganlığı

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler, 1-1 berabere sonuçlanan Sarıyer maçında çıkan olaylara tepki gösterdi. Amed Başkanı Metin Kılavuz, yaşanan olayların büyümemesi için büyük çaba sarf eden Sarıyer yöneticilerine teşekkür etti.

Haberler 07.10.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif Faaliyetler Kulüp Bakan Metin Klavuz, Saryer deplasmannda oynanan maçta misafir takm listesinden maç izlemeye gelen yönetici arkadalarna linç giriiminde bulunulduunu söyledi. Klavuz, konuya ilikin olarak yapt açklamada, yaplan saldry esefle karlyor ve knadn belirtti.

Metin Klavuz, maç öncesinde bir kesim Saryer taraftarnn rkç paylamlarnn sonucunda yaplan saldrlarn sporun dili ve ruhuyla asla ve asla badamadn kaydetti. Klavuz, açklamalarnn devamnda unlar söyledi:

Bir kesim Saryer taraftar günlerdir sosyal medyada takmmza yönelik ayrmc ve rkç paylamlar yapmtr. Bu maça gitmek isteyen ve taraftar yasandan haberi olmayan Mehmet A.K. adl taraftarmz, metrodan inip Saryer Stadna giderken bir grup Saryer taraftar tarafndan önü kesilerek, nereye gidiyorsun? sorusuna, Amedspor maçna gidiyorum, Kürt müsün? sorusuna evet cevabn verince de linç giriimine maruz kalm ve darp edilmitir. Yöneticilerimiz bu arkadamz ile birlikte yasal giriimleri yürütmektedir. Ayrca protokol listesinde ismi bulunan 3 yönetici arkadamz ise yine stadyum giriinde darp edilmitir. Saryer Spor kulüp bakannn ve yöneticilerinin araya girmesi ile arkadalarmz stadyuma girebilmilerdir. Bir ksm Saryer taraftarlarnn iddet, hakaret, ayrmc ve rkç yaklamlarn sert ekilde knyorum.

Saryer yönetimine teekkür

Yaanan olaylarn büyümemesi için Saryer yöneticilerin büyük çaba sarf ettiini vurgulayan Klavuz, açklamasn öyle sürdürdü:

Olaylarn büyümemesi adna gösterdikleri saduyulu yaklamlarndan dolay Saryer kulüp bakan ve yöneticilerine teekkür ediyorum. Saldrya urayan arkadalarmza da geçmi olsun diyoruz. Her ne olursa olsun Amedspor, ehrimize gelen takmlar misafirperverlie uygun bir yaklamla karlamaya devam edecek ve bar kervan misyon ve vizyonundan vazgeçmeyecektir. 9 Ekim çaramba günü saat 18.00da Samsunspor ile oynayacamz önemli maçta taraftarlarmz cokulu, aktif ve her zamanki gibi barçl tavryla takmn desteklemeye davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git