Yine finalden döndü!

4 sezondur bir üst lige çıkmada Play-Off'a çıkan Diyarbekirspor, bu sezonda final maçını Sakaryaspor'a kaptırarak, umutlarını gelecek sezona bıraktı.

Haberler 15.05.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halil Umut Meler, Ekrem Kan, Yusuf Bozdoan

Sakaryaspor: Hüseyin Bilge, Fikret Topalolu, Zafer Aydodu, Burak Bekarolu, Canberk Ömer Özdemir, Hüseyin Altu Ta (Dk. 85 Ferhat Yazgan), Serdar Ümit Deniz, Talha Mayho, Erça Evirgen (Dk. 99 Enes Ata), Cokun Ylmaz, Fatih Özçelik

Diyarbekirspor: Onur Bilgin, Serdar Cansu, Sefacan Takolu, Fahrettin Bykl, Eref Korkmazolu (Dk. 106 Enver Abdullah Filiz), Hüseyin Bak (Dk. 53 Enis Gül), Abdurrahman Emir Alagöz, Adem Aydn, Serhat Batan, Tunç Murat Behram (Dk. 75 Ergun Cengiz), Mehmet Özdraz

Goller: Dk. 93 Serhat Batan (Diyarbekirspor), Dk. 105 ve 111 Cokun Ylmaz (Sakaryaspor)

Krmz kart: Dk. 107 Fahrettin Bykl (Diyarbekirspor)

Sar kartlar: Dk. 37 Adem Aydn, Dk. 79 Mehmet Özdraz (Diyarbekirspor), Dk. 88 Burak Bekarolu, Dk. 112 Cokun Ylmaz, Dk. 115 Ferhat Yazgan (Sakaryaspor)

Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçnda normal süresi golsüz sona eren mücadelenin uzatma dakikalarnda Diyarbekirspor 1-0 öne geçmesine ramen, rakibi Sakaryaspordan pe pee iki gelen iki gole engel olunumad. Alnan sonuçla Diyarbekirspor 4 sezondur umut ettii bir üst lige çkma mücadelesi bir kez daha sonuçsuz kalrken, Sakaryaspor ise 4 yl sonra 2. lige yükseldi.

93. dakikada Diyarbekirspor öne geçti. Serhat Batan ceza sahas dndan sert bir utla mein yuvarla filelere gönderdi: 0-1

105. dakikada Sakaryaspor beraberlii yakalad. Enes Atann ara pasnda ceza sahas içinde topla buluan Cokun Ylmaz sert bir vurula kaleci Onur Bilgini malup etti: 1-1

111. dakikada bu kez Sakaryaspor öne geçti. Ferhat Yazgann içeri çevirdii topa Cokun Ylmaz kafayla vurdu ve mein yuvarla alarla buluturdu: 2-1

Karlama, Sakaryasporun 2-1lik üstünlüüyle sona erdi.

4 yl sonra 2. ligde

Spor Toto 3. Lig 3. Grupta normal sezonu 68 puanla ikinci srada tamamlayan Sakaryaspor, Atatürk Olimpiyat Stadnda oynanan final maçnda 1-0 geriye dümesine ramen Cokun Ylmazn att gollerle 2. Lig biletini ald.

Normal süresi golsüz sona eren karlamada Diyarbekirspor 93. dakikada Serhat Batann golüyle öne geçse de Sakaryaspor, Cokun Ylmazn 105 ve 111. dakikada att gollerle 2-1 kazand.

Taraftarlarnn yalnz brakmad Sakaryasporda futbolcular ve teknik heyet biti düdüünün ardndan saha içinde büyük bir sevinç yaad.

Yeil-siyahl takma kupasn, düzenlenen törenle Türkiye Futbol Federasyonu cra Kurulu Üyesi Ali Dümez verdi. Sakaryasporlu futbolcular ve teknik heyet törenin ardndan tribünlere giderek kupa sevincini taraftarlaryla birlikte yaad. Spor Toto 2. Ligde en son 2012-2013 sezonunda yer alan Sakaryaspor, o sezon sonunda dütüü 3. Ligde 4 yldr mücadele ediyordu.

Sakarya çokusu

stanbulda Atatürk Olimpiyat Stadnda Sakaryaspor ile Diyarbekirspor arasnda yaplan Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçna gidemeyen taraftarlar için Demokrasi Meydannda dev ekran kuruldu.

Burada maç izleyen binlerce taraftar, tezahüratta bulunarak ekran banda takm destekledi.

Takmlarnn uzatma dakikalarnda geriye dümesi sonucu üzüntü yaayan taraftarlar, Sakaryasporun beraberlii yakalamas ve ardndan galibiyet golünü atmasyla büyük sevinç yaad.

Maç Sakaryasporun 2-1 kazanmasyla büyük coku yaayan taraftarlar, takmlar lehine tezahüratta bulundu. Daha sonra çark Caddesine geçen taraftarlar, ellerindeki bayraklarla yürüyü yaparak takmlarnn Spor Toto 2. Lige çkmasn kutlad.

çark Caddesi ve ehir genelinde vatandalar araçlarnda korna çalarak ve bayraklar sallayarak cokuya ortak oldu.

Ana Sayfaya Git