Yüksekova'da geleceğin güreşçileri yetişiyor

Birçok gencin çeşitli spor dallarında yetiştirildiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ilgi görmeye başlayan güreş sporunda da 15 çocuğa eğitim veriliyor.

Haberler 15.02.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarn ardndan huzur ve güven ortamnn saland Yüksekovada, sportif faaliyetlerin gelitirilmesi için çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda, hizmete giren Gençlik Merkezinde açlan kurslarda çocuk ve gençler, çeitli spor dallar ile tanma frsat buluyor.

Dört branta açlan kurslarda 100e yakn sporcu gelecee hazrlanrken, 15 çocua da güre eitimi veriliyor.

Genç güreçiler, Arda 2-4 Martta yaplacak Okullar Aras Bölge Güre Yarmas için antrenörleri yönetiminde hazrlklarn sürdürüyor.

- çok iyi baarlar aldk

Güre antrenörü shak Altnta, ilçede iki yldr sporcu yetitirdiini ve gençlerin iyi performans gösterdiklerini söyledi.

Sporcularn azimli olduunu ve daha iyi baarlar almak için çalmalara devam ettiklerini anlatan Altnta, öyle konutu:

Geçen sene Özgür Demirayak sporcumuzla Hakkariye gittik. Orada il birincisi oldu. Ondan sonra iki ay çaltk, Elaza gittik. Sporcumuz orada da 47 kiloda Okullar Aras Bölge Güre Yarlarnda birinci oldu. Ardndan Aydn Didime gittik. Sporcumuz burada da Okullar Aras Türkiye Güre ampiyonasnda 47 kiloda Türkiye 5incisi oldu. Bu imkanlarda aldmz baar çok iyi. Vali ve kaymakammzdan Allah raz olsun. Bize malzeme yardmnda bulundular. Daha fazla destek istiyoruz. Gönderilen malzemeden daha fazlas gelirse biz de inallah büyük baarlar elde edeceiz.

Altnta, Hakkaride düzenlenen il birincilii müsabakalarnda gürete 8 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük aldklarn ve ilçeye kupayla döndüklerini anlatt.

Arda düzenlenecek Okullar Aras Bölge Güre Yarmasna 4 sporcu götüreceklerini ifade eden Altnta, 4 kiiyi de 20 Nisandaki yarmalar için Erzincana götüreceiz. nallah bu azmin sonu büyük bir zafer olacak. Hedefimiz, sadece okullar aras yarlar deil ayn zamanda Türkiye ampiyonas. Oraya da katlmay düünüyoruz. Bu gençleri milli sporcu yaparak Türkiyeyi yurt dnda temsil etmelerini amaçlyoruz. eklinde görü belirtti.

- Özgür: Milli formay giymek istiyorum

Türkiye 5incisi Özgür Demirayak (18) da çeitli yarlarda dereceler elde ettiini anlatt.

Daha önce antrenmanlarn okuldaki koridorlarda minderle yaptklarn vurgulayan Özgür, Hocalarmz sa olsun. Yurtta bir oda verdiler. Minderleri oraya tayp orada güre yapmaya baladk. Rakiplerimiz bize göre daha iyi çaltlar. çok iyi bir derece yapamadk. Bu sene bize daha çok destek verildi. Bu imkanlarla daha iyi olmaya çalacaz. Milli formay giymek istiyorum. Hedefim Türkiye birincilii, daha sonra da güzel bir kampa girip Türkiyeyi temsil etmek. diye konutu.

Sporculardan Emrullah Aykut ise haftada üç gün çaltklarn ve yarlardan birincilikle dönmek istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git