Yüksekova'da ilk kadın futbol takımı kuruldu

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi'nde ilk kadın futbol takımı kuruldu. Yüksekova Belediyesi bünyesinde 'Yüksekova Belediyespor Kulübü' adı verilen takım önümüzdeki yıl 3'üncü Lig'de mücadele edecek. Takım, ilk hazırlık maçını Kadınlar 2. Liginde mücadele eden Hakkarigücü kadın futbol takımı ile oynadı.

Haberler 24.09.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova Belediyespor bünyesinde ilçede ilk kadn futbol Kulübü kuruldu. Yüksekova Belediyespor Kadn Futbol Takm, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafndan tescil edildi. lçe tarihinde ilk kez resmi olarak bir kadn futbol takm kurulurken, 16-25 ya aras 30 futbolcunun bulunduu takm önümüzdeki yl Kadnlar 3üncü Liginde mücadele edecek. lk hazrlk maçn Kadnlar 2. Liginde mücadele eden Hakkarigücü Kadn futbol takm ile oynayan takm, önümüzdeki yl Mays aynda yaplacak olan Türkiye ampiyonasna katlacak. ampiyona sonras kadn futbol takmnn, Yüksekova ilçesini 3. Ligde temsil edecei belirtildi.

Yüksekova Belediyespor Kadn futbol takm Teknik Direktörü Metin Kanda, Yüksekova tarihinde ilk kez bir kadn futbol takmnn kurulduunu anlatt. Kanda, Bu takm 3 ay önce kurduk. Takmda oynayan sporcularmzn yalar 15-18 aras olup 30 kz futbolcumuz var. Takmmz, 2018 Mays aynda Türkiye ampiyonasna katlacak ve ardndan da ayn yl Kasm aynda Kadnlar 3. Liginde mücadele edecek. Türkiyenin corafik olarak en zorlu bölgesi Yüksekova gibi bir ilçede kadnlarn futbolda da söz sahibi olmas çok önemli. dedi.

Takmn kadn sporcular ise, Yüksekova ilçesinde sadece erkek takmnn olmadn kantlamak için mücadele edeceklerini söyledi

Ana Sayfaya Git