"Yüksekova'da kayak sporu için ciddi bir potansiyel var"

Son yıllarda başarılı kayakçıların yetiştiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 60 çocuğa, kayak antrenörleri tarafından eğitim veriliyor.

Haberler 11.11.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K mevsiminde en çok kar yaan yerler arasnda bulunan Yüksekovada, kayak sporunun gelitirilmesi ve ilçenin adnn daha çok sportif faaliyetlerle anlmas için çalma yürütülüyor.

Bu kapsamda tekerlekli kayak takmnn altyapsna kazandrlan çocuklar, gerekli malzemeler verildikten sonra çevre yolundaki antrenman alanna götürülüyor.

Kayak antrenörlerince düzenlenen kayakl kou programnda çocuklar, haftann her günü belli saatlerde dayankllk, kuvvet ve kou çalmalarnn yan sra profesyonel paten, biatlon ve tekerlekli kayak eitimi alyor.

- Yüksekoval sporcularn baars

Kayak antrenörlerinden Bayram Ören, Yüksekovada u ana kadar 24 milli sporcu yetitirdiklerini ve bu sporcularn büyük baarlar yakaladn söyledi.

Bu yl Rusyada yaplan Biatlon Dünya ampiyonasnda Yüksekoval Zana Öztunç ve Zeynep Elif Durnaln da bulunduu Biatlon Milli Takmnn 4. olduunu belirten Ören, Öztunçun ayn ampiyonada bireyselde dünya 8.si olduunu aktard.

Geçen sene çou Türkiye ampiyonalarnda olmak üzere 32 madalya elde ettiklerini kaydeden Ören, öyle konutu:

Bu sene yeni bir oluumun içine girdik. 2005 ve 2008 doumlu çocuklar takma kazandrdk. Altyap çalmalarmz hzla devam ediyor. nallah çocuklarmz birkaç yl içinde dier sporcularmz gibi ulusal ve uluslararas alanda baar elde edeceklerdir. Geçen sene çok younluk yoktu. Bu sene daha iyi artlarda çalyoruz. Yeni patenler alnd. Bu sene kaynaklarmz çok fazla.

Bayram Ören, bu sene kayakl kou brannda 150 sporcu yetitirmeyi amaçladklarn anlatt.

u anda aktif 60 minik sporcunun bulunduunu aktaran Ören, Yaklak alt aydr bu çalmalarmz sürüyor. Sporcularmz büyük yol kat etti. Amacmz bu sporcular ulusal ve uluslararas alanda en üst seviyeye tamak. dedi.

çocuklara tekerlekli kayak, paten ve kou gibi çalmalar yaptrdklarn dile getiren Ören, unlar kaydetti:

Haftann yedi günü gruplar halinde çalyoruz. Yüksekovada kayak sporu için ciddi bir potansiyel var. Buraya sporcu petrolü diyebiliriz. çekirdekten çocuklar yetitiriyoruz. Tek isteimiz sporla ve sportif baarlarla anlmak. Bu dileimizi yerine getirmek için de büyük bir özveri ve gayretle çalmalarmz sürdürüyoruz. Ülkemizi yurt dnda en iyi ekilde temsil etmek istiyoruz.

Kaliteli malzemelerle çaltklarn belirten Ören, Hakkari Valilii ve Yüksekova Kaymakamlna teekkür ederek, onlarn desteini boa çkarmayacaklarn, salkl ve öz güvenli bir nesil yetitirmeyi hedeflediklerini anlatt.

- Sporcular gelecekten umutlu

Sporculardan Meryem Arslan çalmalara bu sene katldn ifade ederek, Hocalarmzdan çok destek alyoruz. Umarm ileride iyi yerlere geliriz. Beklentilerimiz yüksek. Elde edeceimiz baarlar ülkemizin de yararna olacaktr. diye konutu.

Eylül Gezinci ise kayak sporunu yeni örendiini, elenceli bir spor olduunu, kendisini gelitirip birçok ülkeye gitmek istediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git