Yüksekova'da "kayaklı koşu" yarışması

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması" düzenlendi.

Haberler 08.01.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye 5 kilometre mesafedeki Güçlü köyünde 10 kategoride gerçekletirilen yarmaya, 60 sporcu katld.

Yarmada sporcular dereceye girebilmek için kyasya mücadele ederken, düen baz katlmclara görevliler yardm etti.

Yarmada dereceye girenlere madalya verildi.

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Temsilcisi Turgut Besi, AA muhabirine yapt açklamada, Hakkarinin kar potansiyelinden yararlanp kayak alannda iyi sporcular yetitirmek istediklerini söyledi.

Yüksekovann kar potansiyelinin iyi olduunu aktaran Besi, unlar belirtti:

Kayakl kouda Yüksekova, ilimizi ve ülkemizi yurt dnda temsil etmektedir. Ama olanaklarmz çok kstl. Bu alanda daha büyük katklar bekliyoruz. Türkiyede bu spor için en uygun yer Yüksekovadr. Hedefimiz Yüksekovay kayakl kou alannda ön plana çkarmak ve buradaki kar potansiyelini kullanmaktr. Yüksekovada 11 milli sporcu bulunmakta. nallah daha güzel baarlar elde edeceiz.

lçede kayak için elverili bir ortam olduunu dile getiren kayak antrenörü Rojbin Ören de dünyann en zor be yarmasndan birinin düzenlendiini aktard.

Yüksekovada Türkiye ampiyonlarnn olduunu vurgulayan Ören, Burada 16ya yakn milli sporcumuz var. Burada bu kadar milli sporcu yetitirmemiz bize onur veriyor. Kstl imkanlara ramen iyi dereceler elde ediyoruz. diye konutu.

Ören, dereceye giren sporcularn ülkenin farkl yerlerinde yaplacak yarmalara katlacaklarn bildirdi.

Yldz erkekler kategorisinde birinci olan Harun enaslan, derecesinden dolay mutlu olduunu belirterek, zor bir spor dalnda çaltklarn ve daha iyi olmak için youn çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git