Yüksekovalı çocuklar sportif ve sanatsal faaliyetlerle buluşuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Merkezim Her Yerde" projesi ile köylerdeki çocuklar, sanatsal ve sportif faaliyetlerle buluşuyor.

Haberler 19.11.2017 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnca hazrlanan projeyle, köylerdeki çocuklarn gençlik merkezlerini tanmas ve etkinliklerinden yararlanmas amaçlanyor. Proje çerçevesinde, görevliler tarafndan her hafta farkl köylerden alnan örenciler, belediyenin tahsis ettii otobüsle Yeni Mahalledeki gençlik merkezine getiriliyor.

Burada gün boyu çeitli sportif ve sanatsal etkinliklere katlan örencilerin yeme içme ihtiyaçlar da karlanyor.

Son olarak Kaml lkokulu ve Ortaokulundan getirilen 40 örenci, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve müzik etkinliklerine katlarak, gönüllerince elendi.

SPOR YAPIP KTAP OKUYORLAR

Gençlik Merkezi Müdürü lhan Ylmaz, 6 aydr faaliyette olan merkezde gençlerin çeitli aktivitelere katldn söyledi.

Projenin kaymakamlk tarafndan da desteklendiini anlatan Ylmaz, Örenciler burada kulüp çalmalarn görme ans buluyor. Kütüphanemizi ziyaret ediyorlar, kitaplarla har neir oluyorlar. Zeka odas salonundan istifade ediyorlar. dedi.

Ylmaz, öle vaktinde ise örencilere güzel ortamlarda yemek ikramnda bulunduklarn ifade etti.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakçnn destekleriyle, öle yemei yenildikten sonra çocuklar Avain Parkndaki kitap kafeye götürdüklerini anlatan Ylmaz, Parkta çocuklar çeitli oyunlar oynuyor. Akam üstü de örencilerimizi aldmz köylere götürüp okullarna brakyoruz. diye konutu.

TEKRAR GELMEK STYORLAR

Ylmaz, çocuklarn merkeze tekrar gelmek istediini vurgulayarak, Amacmz, köydeki çocuklar sanatsal ve sportif etkinlikle tantrmak, deerler eitimiyle milli, manevi duygulara sahip bir gençlik yetitirmek. Bu etkinlikler çocuklara çok ey katyor. ifadelerini kulland.

5. snf örencisi Edanur çaki de merkezde iyi karlandklarn, güzel vakit geçirdiklerini, kurabiye yediklerini, çay içtiklerini ve tenis oynadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git