Yüksekovalı kayakçılar kış sporları için hazırlanıyor

Bu yıl elde ettikleri 80 madalya ile adından söz ettiren Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki kayak sporcuları, başarılarını sürdürmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Haberler 27.06.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katldklar birçok organizasyonda baarl sonuçlar elde ederek kayakta önemli bir yer edinen ilçede, aralarnda 11 milli kayakçnn da bulunduu 50 sporcu, k sporlar için imdiden asfalt ve yaylada antrenmanlarn sürdürüyor.

Kayak Milli Takm Antrenörü Bayram Ören, 2017-2018 sezonunda kayakl kou ve biatlon branlarnda sporcularnn çok büyük baarlar elde ettiini anlatt.

Sporcularnn istekli ve azimli olduunu dile getiren Ören, öyle konutu:

Geçen yl 32 madalya aldk. Bunu yüzde 150 artrarak bu sene 80 madalyaya ulatk. 60 olan hedefimizin de üstüne çktk. Kendi madalya rekorumuzu krdk. çocuklarmz K2 Kayakl Kou Liginde açk ara farkla Türkiye ampiyonu oldu. Bunun yannda uluslararas alanda da büyük baarlar elde ettik. Sporcularmz dört Türkiye rekoru krd. Türkiye adna biatlon brannda özellikle büyük baarlar elde edildi.

- Milli takma giden sporcu saymz artt

Gelecek sezon da bu baary katlayarak artrmay amaçladklarn belirten Ören, uluslararas organizasyonlarda baar elde etmenin önemine vurgu yapt.

Sporcularnn bunu baardna dikkati çeken Ören, unlar söyledi:

Sporcumuz Zana Öztunç, dört Türkiye rekoru krd. Zana Öztunç ve Zeynep Elif Durlankn olduu takm, biatlonda dünya dördüncüsü oldu. Bayrak yarnda 4 kii yaryordu. kisi Hakkari Yüksekoval sporcularmz. Geçen seneye göre milli takma giden sporcu saymz artt. u an kayakl kouda 5, biatlonda 6 milli sporcumuz var. Bu büyük bir baar, yüksek bir say.

- Devlet büyüklerimiz her türlü imkan salyor

Baarnn ekip ii olduunu kaydeden Ören, devletin kendilerine büyük imkanlar saladn vurgulayarak, sözlerine öyle devam etti:

Kayakl kou ve biatlon, çok zor branlar. Kayakl kou, dünyadaki en zor 5 spor dalndan biri olarak kabul ediliyor. Bu sporlarda destek çok önemlidir. Devlet büyüklerimiz de her türlü imkan salyor. u an inann Avrupada olmayan malzemeler bizde mevcut. Bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Baarnn asl mimar onlardr. Biz sadece iimizi yapyoruz. nallah sistemli ve bilimsel bir ekilde, devlet büyüklerimizin de desteiyle ilerleyen süreçte uluslararas anlamda ülkemize madalya kazandracaz.

Haftada bir gün dinlenecek ekilde günde çift antrenman yaptklarn ve bu sene daha iyi ekipmanlara sahip olduklarn aktaran Ören, Geçen sene arlk antrenman yapamyorduk. Kuvvet antrenmanlar çok önemli. Bize salanan destekle bu eksik de giderildi. Bu sene altyapya birçok sporcu kazandrdk. Geçen sene toplam sporcu saymz 120ydi. Bu seneki hedefimiz 400e ulamak. ifadelerini kulland.

- Zeynep Elif Durlank: En büyük baarlar elde edeceime inanyorum

Milli biatloncu Zeynep Elif Durlank, 7 yldr kayak branyla uratn ve 3 senedir de Biatlon Milli Takmnda olduunu söyledi.

Zana Öztunç ile milli takmn en iyi sporcularndan olduklarn dile getiren Zeynep Elif, unlar kaydetti:

Uluslararas derecelerimiz var. Yüksekovann spor potansiyeli çok yüksek. Antrenör kadromuz da çok iyi. Gençlik olimpiyatlarna hazrlanyoruz. Genel olarak dayankllk, kondisyon ve kuvvet çalmalar yapyoruz. Önümüzdeki yarta ülkemizi de Yüksekovay da temsil ederek en büyük baarlar elde edeceime inanyorum. Alt yldr kayakl kou brannda Türkiye ampiyonuyum. En son Boluda Türkiye ampiyonluu elde ettim. Hedefim Türk bayran birincilik kürsüsünde dalgalandrmak.

Ana Sayfaya Git