Yüksekovalı kayakçıların başarısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki kayak sporcuları, Kayaklı Koşu K1 Ligi'nin 1. ayak yarışlarında başarılı sonuçlara imza attı.

Haberler 22.12.2017 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kayak Federasyonunca 12-14 Aralkta Erzurumda düzenlenen organizasyona katlan Yüksekoval 13 sporcu, ilçeye 2 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük madalyasyla döndü.

Aralarnda millilerin de bulunduu sporcular, kayak antrenörleri yönetiminde Güçlü köyü yaknnda yarlara youn tempoda hazrlanyor.

- Antrenör Ören: çocuklarmz bizi onurlandrd

Milli kayak antrenörü Bayram Ören, AA muhabirine yapt açklamada, K1 Ligine ülkenin en iyi sporcularnn katldn ve yarmann Türkiye ampiyonas havasnda geçtiini söyledi.

Yarmada Yüksekoval sporcularn baarl sonuçlar aldn vurgulayan Ören, öyle konutu:

Sporcularmzn bu baarsndan dolay gayet mutluyuz. çok motive olarak gittiler yarmaya. çok kaliteli malzemelerle destekleniyoruz. Dolaysyla madalyalar da geldi. çocuklarmz bizi onurlandrd. Geçen gün sporcumuz Zana Öztunç Avusturyada Türkiye adna biatlon brannda puan rekoru krd. Sporcularmzn hepsi de çok hrsl ve öz güvenli.

Yüksekoval sporcularn ald madalyalarn bir balangç olduunu ifade eden Ören, Allahn izniyle daha çok madalya gelecektir. Bu sezon ulusal anlamda hedeflediimiz madalya says 60. çalmalarmz gayet güzel gidiyor. En büyük hedefimiz, ülkemizi yurt dnda, uluslararas büyük organizasyonlarda temsil etmek. Elde edilen baarnn mimarlarndan birisi de Kaymakammz Mahmut Kakçdr. Kendisine çok teekkür ederiz. deerlendirmesinde bulundu.

Bayram Örenin akrabas milli sporcu Orhan Ören de yapt açklamada, Her birimiz sokaktan toplanm çocuklarz. Bu sporla antrenörlerimiz sayesinde tantk. u an yarlara iyi hazrlanyoruz ve dereceler alacamz düünüyoruz. Daha önce de arkadalarla birçok derece elde ettik. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git