Yüksekovalı kızlar futbolda söz sahibi olmak istiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilk kez kurulan kadın futbol takımı, gelecek yıl yapılacak Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası ve Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele etmeye hazırlanıyor.

Haberler 03.10.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yaplan Hakkarinin Yüksekova Belediyesi, altyap ve üstyapnn yan sra sosyal projelere de destek vererek ilçenin her alanda kalknmasn salyor.

Yaz aylarnda örencileri spora yönlendirmek amacyla futbol okulu açan Yüksekova Belediyesi, yalar 15 ile 18 arasnda deien 30 sporcunun yer ald kadn futbol takm kurdu.

lçe ehir stad tesislerinde antrenman yapan Yüksekova Belediyespor Kadn Futbol Takm oyuncular, gelecek yl Genç Kzlar Türkiye ampiyonas ve Türkiye Futbol Federasyonu Kadnlar 3. Liginde mücade ederek ilçeyi en iyi ekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Takm Antrenörü Metin Kanda, AA muhabirineyapt açklamada, yaz tatilinde açlan futbol okuluna kz çocuklarnn da katldn görünce ilçeye kadn futbol takm kazandrmay düündüklerini söyledi.

BU KADAR LG BEKLEMYORDUK

Kadn futbol takm için 3 ay önce hazrlklara baladklarn anlatan Kanda, Yüksekovada kadn futbolunda bu kadar örenciyi bir araya getirebilme beklentisi içinde deildik. Yaz okulunda 30a yakn kz sporcu vard. Biz de beklediimizden fazla ilgi olunca kadn futbol takmmz kurduk. Kadn futbolu, erkek futbolu kadar günümüz dünyasnda önem tayor. Türkiye Futbol Federasyonu da kadn liglerine büyük önem veriyor. diye konutu

Takmda önemli yeteneklerin bulunduunu, gelecek dönemde milli takma sporcular kazandrabileceklerini vurgulayan Kanda, mays aynda Genç Kzlar Türkiye ampiyonasna katlacaklarn, sonrasnda da direkt olarak Kadnlar 3. Ligine dahil edileceklerini anlatt.

Amaçlarnn ilçeyi en iyi ekilde temsil etmek olduunu kaydeden Kanda, öyle devam etti:

Koullarmz kstl olmasna ramen çalmalarmz titizlikle sürdürüyoruz. K artlarnn zor geçtii bir ehirde yayoruz. Haftada 4 gün çalma periyodumuz vard. Okullar baladktan sonra hafta sonlar çalyoruz. Bir kapal alanmz olursa belki okul saatlerinden sonra çalmalarmz yaparz. Takm kurduktan sonra güzel tepkiler aldk. Bu da bizi mutlu ediyor. lçede kzlar ilk defa futbolla bulutu. Eksikleri var ama bunu antrenmanlarla gidermeye çalacaz. Her eyden önemlisi kzlar çok istekli. Bu ii meslek ediniyor durumuna geldiler. Hedefimiz, iyi bireyler yetitirip futbol alannda da söz sahibi olmak ve yetenekli oyuncularmz milli takm seviyesine çkarmaktr.

çMEN: FUTBOLDA SÖZ SAHB OLMAK STYORUZ

Takmn kalecisi çimen Atilla, kadnlarn iyi bir takm kurduunu dile getirdi.

Futbol sadece erkeklerinden deil, kadnlarn da oyunudur. Ben takmn kalecisiyim ve bundan gurur duyuyorum. diyen Atilla, Hem okula gidiyoruz hem anrenmana. kisi bir arada zor oluyor. Seneye lige gideceiz ve çok iyi çalmamz gerekiyor. Karmzdaki rakipler çok güçlü. Futbolda söz sahibi olmak istiyoruz. Daha iyi yerlere geleceimize hep beraber inanyoruz. ifadelerini kulland.

Sporculardan Sözbin Kanci da ilçede kadn futbol takmnn kurulmasndan mutluluk duyduunu belirterek, Futbol yürek iidir. Takm ruhu olmazsa hiçbir ey olmaz. Arkadalarmzla çok çalmamz gerekiyor. Bizde çok çalarak baarl olmak istiyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git