Yüksekovalılar tenis kortuna kavuştu

Hakkari Valiliğince İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak Yüksekova ilçesinde yapılan kapalı tenis kortu hizmete girdi.

Haberler 30.06.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik Merkezinde düzenlenen yaz spor okullarnn açl törenine katlan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mahmut Kakç, burada antrenörlerden bilgi ald, sporcularla sohbet etti.

Programda, kaymakamlk tarafndan temin edilen 27 bisiklet, 50 paten takm, 50 sporcu kol saati ve 50 bisiklet kask Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürlüü bünyesinde faaliyet gösteren sporculara teslim edildi.

Malzeme datmnn ardndan Kakç, beraberinde Yüksekova Belediye Bakan Yardmcs Hac Bayram Özcan, Gençlik Merkezi Müdürü lhan Ylmaz, SYDV Müdürü Emir Özdil ile Gençlik Merkezinin yannda yapm tamamlanarak hizmete giren 40 metre uzunluunda, 20 metre geniliindeki kapal tenis kortunu ziyaret etti.

Kakç, gazetecilere yapt açklamada, çocuk ve gençlerin ülkenin aydnlk yarnlar olduunu söyledi.

Gençlere yönelik büyük çaba içerisinde olduklarnn anlatan Kakç, öyle konutu:

Tenis kortuna kavutular

Bu kapsamda bugün yaz spor okullarnn startn verdik. Bütün kayak sporcularmzn, üniversite snavlarna hazrlanan ve mesleki ya da okul sporlarna hazrlanan çocuklarmzn ve dier çocuklarmzn ihtiyaçlarnn karlanmasna yönelik tüm malzemeleri u anda temin ettik. Bunlarla hem spor yapacaklar hem de ilgili olduklar spor dallarnda snavlara hazrlanacaklar. Yaz spor okullarn önemsiyoruz. çocuklarmzn sokakta ya da internet kafelerde vakit geçirmesini istemiyoruz.

Kakç, tüm çocuklar sportif faaliyetlere, spor okullarna yönlendirmeye çaltklarn ifade etti.

Yüksekovada birçok ilkin gerçekletirildiini vurgulayan Kakç, unlar kaydetti:

lk defa Yüksekovada bir tenis kortu yapld ve burada da gençlerimiz yetiecek, evlatlarmz yetiecek. Kapal ortamda yaz, k yamurdan, kardan etkilenmeden bu çalmay yapacak. Bu süreçte buray bize kazandran ilimiz valisine, l Özel daresine ve emei geçen tüm arkadalarmza teekkür ediyoruz. imdiden gençlerimiz balad. Güzel bir tenis kortuna kavutular. Gençlerimiz bu yaz burada dolu dolu geçirecek. Sabah balayacak buras, gece geç saatlere kadar sporla megul olacaklar. Tenis sporunu standartlara uygun modern ve konforlu bir ortamda yapacaklar.

Ana Sayfaya Git