Yurtta müdür sahada hakem

Elazığ'da yaşayan 35 yaşındaki Kayahan Topal, hafta içi KYK Ömer Bilginoğlu Erkek Yurdu'nda müdürlük görevini, hafta sonu da basketbol maçlarında hakemlik yapıyor.

Haberler 04.04.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Üniversitesi letiim Fakültesi Halkla likiler Bölümü mezunu olan Topal, baz basn kurulularnda çaltktan sonra Elaz Belediyesi ve Munzur Üniversitesinde özel kalem müdürlüü görevini yürüttü.

Daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumuna bal (KYK) Ömer Bilginolu Erkek Yurdunda müdür olan Toprak, bir yandan da çocukluundan bu yana basketbola olan ilgisinden dolay hakemlik yapyor.

Bavurduu hakemlik kursunu baaryla tamamlayarak amatör maçlarda göreve balayan Topal, hafta sonu farkl illerde 1. lig maçlar dahil bölgesel lig maçlarnda hakem olarak görev alyor.

Topal, yurtlarnda bin 140 üniversite örencisinin kaldn, gençlerle beraber olmann insan zinde tuttuunu söyledi.

ÖRENCLER ANNE VE BABALARI

Örencileri anne ve babalarnn kendilerine emanet ettiini dile getiren Topal, örencilerle aabey karde ilikisi kurduklarn kaydetti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonuna bal klasman hakemi olarak görev yaptn ifade eden Topal, Basketbol oynamaya 1998de baladm. Basketbol oynamaya gitmitim ama basketbol oynarken aldm zevk ile yönetirken aldm zevk ayn deildi. Hakemlerin kyafetleri ve hareketleri maç içinde çok hzl karar verebilmeleri çok houma gitmiti. dedi.

Türkiyede 16 yanda en genç klasman hakemliine yükseldiini bildiren Topal, Türkiye Basketbol Federasyonuna bal birçok maçta gözlemci olarak da görev yaptn aktard.

Her hafta sonu farkl bir ehirde olduunu, farkl insanlar tandn ifade eden Topal, Türk sporu ve basketboluna hizmet etmeye çaltn anlatt.

Basketbol sporunun yaam biçimi olduunu belirten Topal, öyle konutu:

Basketbol, insanlarn ailesiyle tiyatro ve sinemaya gider gibi gittii sosyal ve kültürel bir aktivite. Son saniyeye kadar bir heyecan var maçlarda ve sizler o heyecann en önemli noktassnz. nsanlar sizin verdiiniz kararlara göre o heyecan yayor. Basketbol hakemliini çok seviyorum. Her iki alan da çok güzel. Önemli olan insanlara farkl alanlarda hizmet verebilmek. Ben de yurtta müdür, sahada da hakem olarak Türk sporuna ve gençlerine hizmet etmeye çalyorum.

Ana Sayfaya Git