Yürüyerek, Diyarbakır'dan Avrupa'nın zirvesine çıktı

Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen kadınlar 20 kilometre yürüyüş finalinde Meryem Bekmez, 1.33.08 ile Avrupa şampiyonu oldu.

Haberler 26.07.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yürüyüte, Türkiye rekortmeni olan ve Avrupa U23 ampiyonalar tarihinde Türkiyeye altn madalya kazanan ilk sporcu olan Meryem Bekmez, yaad zorluklar ve Avrupann zirvesine ulaan spor hayatn, Demirören Haber Ajansna (DHA) anlatt.

Spor hayatna arkadalarna özenerek baladn ifade eden Bekmez, çok zorluklar yaadm ama bugünkü noktaya emeklerimle geldim. Spora 3 bin metre kousuyla baladm. Arkadalarm koarken görüyordum ve çok özeniyordum. Ailem ve çevrem spor yapmam istemiyordu ama inatla çalmaya devam ettim. 3 bin metre koarken yürüyü yapan arkadalarm gördüm. Sonra karar verdim, ben yürüyü yapacam dedim ve yürüyü hayatm balad. çok zorluklarla çalyor ve basklar altnda spor yapyordum. O dönemdeki antrenörüm Sen sokakta yürümeyi bilmiyorsun, nasl teknik yürüyü sporu yapacaksn demesi beni çok hrslandrd. Hocamn olmad bir gün video çekerek bugünkü hocam olan çetin hocama gönderdim ve hayatm tamamen onunla deiti. imdi ise ya gruplarmda Avrupa ve Dünyann zirvesindeyim. nann bu beni Diyarbakrl bir ailenin çocuu olarak çok mutlu ediyor diye konutu.

ÜLKEME OLAN BORCUMU; KAZANDIIM MADALYALAR VE BAYRAIMI GÖNDERE çEKTREREK ÖDÜYORDUM

Yürüyerek kendini ispatladn, yava yava madalyalar kazanmaya baladn söyleyen Meryem Bekmez, Diyarbakrn gülüyüm. lk kazandm paralarla canm anneme ev aldm. çok mutluydum artk beni tüm ülkem ve Avrupa tanyor. Televizyonlara çkyor, röportajlar veriyordum. Yüzüme bakmayanlar artk çevremde dolayor. Sokaklarda bana el sallyorlard. Bunu sporla baardm. Ülkeme olan borcumu; kazandm madalyalar ve bayram göndere çektirerek ödüyordum ifadelerini kulland.

TOKYODA ÜLKEM EN Y EKLDE TEMSL ETMEYE çALIACAIM

6 Austosta kadnlar 20 km yürüyüte mücadele edecek olan ve Tokyoda Türkiyeyi en iyi ekilde temsil etmeye çalacan ifade eden Meryem Bekmez, Bir gün ödül almaya giderken annemle uçaa bindik. Annem Hevile Bekmez. lk defa uçaa biniyordu ve çok korkuyordu. Onun o halini gördüümde kendimi hatrladm, ben de ilk zamanlar çok korkmutum ama imdi çok rahatm. Biz 4 kardeiz. ki kz, iki erkek. Bazen, çok ansl olduumu düünüyorum. Birçok kiiye nasip olmayan baarlara imza atyor ve bayramz dalgalandryorum. Bu çok büyük bir mutluluk. Mahallemde birçok ey sporla çok deiti. Beni hor görenler, baaramazsn diyenler artk bana selam veriyor. Ben Diyarbakr tarihinin en baarl kadn sporcusu oldum. çok güzel bir duygu. çetin hocamla hayatm tamamen deiti. Ben Olimpik oyunlara yani Tokyoya giden bir sporcuyum. Bunu anlatmam mümkün deil. Orada ülkemi en iyi ekilde temsil etmeye çalacam. Bir gün bir söz duymutum, Türk kadn isterse yapar diye, evet bu söz benim hayatmda çok etkili oldu. imdi rekorlar kryor ve Avrupann zirvesine yürüyerek çkyorum. Ülkem için daha çok büyük baarlara imza atacama inancm sonsuz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git