Yusuf Yazıcı: Futbol oynamayı çok özledim

Fransa Lig 1'de Lille forması giyen Yusuf Yazıcı, ligin iptalinden EURO 2020’nin ertelenmesine, fiziksel durumundan koronavirüsün ekonomik etkisine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Haberler 05.05.2020 - 23:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli oyuncu Yazc, Futbol oynamay çok özledim. Her ey inallah normale döndüünde tekrar sahalarda olmak için gün sayyorum. Avrupa ampiyonasnn ertelenmesi ise hem bizim, hme takmmz için çok iyi oldu. Sakat oyuncularmz dönmü olacak. Bizim için çok büyük avantaj dedi.

TRABZONDA çALIMALARIMI SÜRDÜRÜYORUM, FZKSEL OLARAK Y DURUMDAYIM

Sakatlk sürecini atlattn ve kendisini iyi hissettiini söyleyen Yazc, u anda gayet iyiyim. Operasyonun üzerinden yaklak 4,5 ay geçti. Bildiiniz gibi operasyon ve sonrasndaki 2 ay Romada geçirdim. Profesör Mariani ve ekibinin gözetiminde çaltk. Sonra talyada koronavirüs tehlikesi balaynca çalmalarma Belekte devam ettim. Düzenlemeler dolaysyla oras da kapatlnca Trabzona döndüm, u anda burada devam ediyorum çalmalarma. Fiziksel olarak gayet iyi bir durumda olduumu söyleyebilirim. Ligin iptal olmas dolaysyla da önümde 3 aylk bir hazrlk dönemi daha olutu. Onu da en iyi ekilde deerlendirmek için planlamamz yaptk. Ama öncelik salgnn son bulmas. Buradan da bu dönemde canla bala mücadele eden tüm salk personelimize teekkürlerimi sunmak istiyorum. Onlara minnettarz. Bir insann hayatn kurtarmak için kendi hayatn tehlikeye atan insanlara ne kadar teekkür etsek az diye konutu.

FRANSA LGNN PTAL SÜRPRZ OLDU

Liglerin iptali öncesinde Fransaya gidip takmla çalma planlar yaptn dile getiren milli oyuncu, Genel kan, Avrupada liglerin temmuz aynda bitirilmesiydi. Hatta Almanyada takmlar kontrollü bir ekilde antrenmanlara da balamt. Sonra Hollandadan liglerin iptal olduuna dair haber geldi, arkasndan da Fransa. Bizim için sürpriz olduunu söyleyebilirim. çünkü bundan birkaç gün evvel sportif direktörümüzle Fransaya dönü, antrenmanlara balama planlamasn konumutuk. Futbol çok büyük bir endüstri. Oyuncu kontratlar var, yayn gelirleri konusu var, stat gelirleri konusu var. Futbol birçok sektörü de besleyen bir spor. Ama bunlarn hepsinin üzerinde bir konu var ki o da insan sal. nsan salnn olduu yerde dier tüm konular önemsiz kalr. Federasyonlarn bu kararlar verirken tüm noktalar göz önünde bulundurduuna inanyorum. Fransa Babakannn konumasnda bir detay var, diyor ki: nsanlar bireysel olarak salk amaçl spor yapabilir ama u anki tablo eylül ayna kadar temasl sporlarn yaplamayaca eklinde. Bizim, bilimin gösterdii yola ve önerilerine itibar etmemiz gerekiyor. Bu beraberinde farkl planlamalar da getirecek. Ligin nasl tescil edilecei, ampiyon ve düen takmlar, kupalara katlacak takmlar konularnn ilerleyen günlerde netlie kavumasn bekliyoruz ifadelerini kulland.

KULÜBÜMLE MADD KONULARI KONUMADIK

Koronavirüs nedeniyle kulüplerin ekonomik zorluklar yaamasndan sonra gündeme gelen maa indirimi hakknda da Yusuf Yazc unlar söyledi: Biz maddi konular hiç konumadk. Önceliimiz salkl bir ekilde futbolun oynanaca bir ortama kavumak. Onun dndaki tüm konular teknik konulardr ve benim için çok önemli deildir.

EURO 2020NN ERTELENMES TAKIMIMIZ çN çOK Y OLDU

Koronavirüs nedeniyle EURO 2020nin 1 yl ertelenmesini de deerlendiren yldz oyuncu, Futbol oynamay çok özledim. Bu yaz en güzel ekilde geçirdikten sonra salgn da inallah normale döndüünde tekrar sahalarda olmak için gün sayyorum. Avrupa ampiyonasnn ertelenmesi hem kiisel olarak benim için, hem de takmmz için çok iyi oldu. Sakat oyuncularmzn tamam dönmü olacak. Bu da bizim için çok büyük avantaj açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git