Yüzme Federasyonu'na dev soruşturma

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müfettişleri 2008-2016 yıllarında yapılan tüm faaliyetleri incelemeye aldı.

Haberler 22.03.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GENçLK ve Spor Bakanl Müfettileri, Türkiye Yüzme Federasyonu eski bakan Ahmet Bozdoan ve yönetiminin 2008-16 yllar arasnda yapm olduu faaliyetleri yeniden incelemeye ald.

2009 ve 2012 yllarnda yaplan ve üst düzey paralar harcanan Avrupa ksa kulvar yüzme ampiyonalar ile ilgili yaplan ikayetler o dönem incelenmi ancak dosyalar kapatlmt. Bu dönem yaanan olaylarda yönetimde bulunan Nevres Akan, Akn Vural, Cemi Konaç, Güner Ekenci ve Cengiz Vargil ihalelerde usulsüzlükler var gerekçesiyle istifa etmilerdi. Bu isimlerin yapm olduu ikayetler müfettiler tarafndan dikkate alnmayarak ifadeleri alnmamt. Dönemin müfettilerinin dosyay kapatmalar üzerine konu adli makamlara intikal ettirilmiti. nceleme yapan müfettiler sadece 16 bin TLlik vergi aç bulmu ve dosya kapatlmt. Yllardr davalarn sürdüü Yüzme Federasyonuna bu sefer Spor Bakanl müfettilerinin bir hafta önce inceleme balatt ortaya çkt. Geçmile ilgili yaplan incelemeler sonunda kapatlan tüm dosyalar yeniden açld örenildi.

Özellikle iki büyük organizasyonun ayn firma tarafndan yaplmas, ihale artlarna uyulmad iddialarnda olay inceleyen ba müfettiin terör örgütüne olan bandan dolay tutuklanmasnn ardndan yaplan ikayetler üzerine Spor Bakanl harekete geçti.

Ana Sayfaya Git